Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Καλύφθηκε η χασούρα της διόρθωσης”

Η ειδησεογραφία παραμένει θετική για την αγορά, καθώς υπάρχουν εταιρίες με δυναμική αναδιάρθρωσης/μείωσης κόστους (ΕΛΠΕ, Attica) και σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης (Σαράντης), επισημαίνει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report (22/3) με τίτλο ”Correction losses recovered”. Διακόπτει την κάλυψη για τη Hyatt, ενώ αναπροσαρμόζει υψηλότερα στα 5,2 ευρώ την τιμή–στόχο για τον Τηλέτυπο.

Π&Κ: ”Καλύφθηκε η χασούρα της διόρθωσης”
Η ειδησεογραφία παραμένει θετική για την αγορά, καθώς υπάρχουν εταιρίες με δυναμική αναδιάρθρωσης/μείωσης κόστους (ΕΛΠΕ, Attica) και σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης (Σαράντης), επισημαίνει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report (22/3) με τίτλο ”Correction losses recovered”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αγορά ανέκτησε ένα μεγάλο μέρος των απωλειών που σημείωσε, ενώ υπενθυμίζει ότι τόσο οι περικοπές στα κόστη όσο και η περιφερειακή επέκταση αποτελούν δύο βασικά επενδυτικά θέματα το τρέχον έτος. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η αγορά παραμένει ”ζεστή” για εταιρικές συμφωνίες (corporate actions).

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της η Π&Κ διατηρεί την έκθεση 85% σε μετοχές, εκ των οποίων το 40% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Παράλληλα υπογραμμίζει τα γεγονότα-κλειδιά για την εβδομάδα. Ειδικότερα αναφέρει τα αποτελέσματα της Hyatt που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Μάλιστα η χρηματιστηριακή διακόπτει την κάλυψη της εταιρίας, καθώς ο νέος μέτοχος πλειοψηφίας φαίνεται να επιθυμεί delisting, τονίζει η Π&Κ.

Χαρακτηρίζει εντυπωσιακές τις συνέργειες της Δέλτα με την Chipita, ενώ τονίζει ότι τα αποτελέσματα των Μινωικών ευνοήθηκαν από την Hellenic Seaways, σε επίπεδο κάτω από τα κέρδη EBITDA.

Eπίσης ξεχωρίζει το deal μεταξύ της Marfin και της Dubai Investement Group, αλλά και τους τριετείς στόχους που έθεσε η διοίκηση του Γρ. Σαράντη.

Εξάλλου χαρακτηρίζει θετική την απόφαση της Attica Group να προχωρήσει στην πώληση των πλοίων Superfast λόγω του οξυμένου ανταγωνισμού στις γραμμές της Βαλτικής.

Παράλληλα αναφέρει πως ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη των ΕΛΠΕ (”overweight”, τιμή στα 13,1 ευρώ) με αφορμή τη δυναμική αναδιάρθρωσης που παρουσιάζει η εταιρία, ενώ αναπροσαρμόζει στα 5,2 ευρώ, από 4,0 ευρώ, την τιμή–στόχο για τον Τηλέτυπο, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”. Στα 4,2 (από 3,2) η νέα τιμή-στόχος για την Chipita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v