Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση στην υπόθεση της Novartis αναζητά την εύκολη διαφυγή από θέματα όπως η οικονομία, το σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση».

Βενιζέλος: Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου

Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό». Όπως είπε έτσι τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία, γιατί αυτό διακυβεύεται. Αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό τώρα είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα. «Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές». Όπως είπε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την προληπτική γραμμή.

Στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. «Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ιμια 1», γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο, δήλωσε.

Αναφορικά με την Κύπρο αναρωτήθηκε πια είναι πολιτική και τι γίνεται με την ΑΟΖ. «Δημιουργούνται πραγματικές καταστάσεις», τόνισε.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», τόνισε και επιτέθηκε κατά της στάσης της Κατερίνας Θάνου.

Πουθενά δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών

Ζήτησε από τους δικαστές στο όνομα του Δικαίου να σταθούν όρθιοι. Το βαθύ κράτος μετά από πολλές δεκαετίες στεγάζεται και πάλι στη δικαιοσύνη και αυτό το έχει πάρει «υπεργολαβία» η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης. Επί ενός υπαρκτού φαρμακευτικού σκανδάλου διεθνών διαστάσεων εναποτίθεται μια πολιτική σκευωρία. Πουθενά αλλού δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Εκτίμησε ότι στο στόχαστρο μπήκε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γιατί προσχωρεί στη γραμμή της αλλά και ότι ο κος Πικραμμένος μπήκε στο στόχαστρο γιατί εκφράζει μια άποψη στη Δικαιοσύνη, ο Γ. Στουρνάρας γιατί η κυβέρνηση θέλει να τον διώξει, κάτι που εκτίμησε ισχύει και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αναφέρθηκε σε «παραλείψεις προσώπων». Είναι όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με στόχο να διεμβολίζει την ΝΔ με το ονοματολογικό και την Δημοκρατική Συμπαράταξη με αυτούς που στέκονται ενάντια στην σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Είναι μια διάταξη που εφαρμόζεται σπάνια. Εγινε για να δείξουμε στο FBI ότι «έχουμε προοδεύσει». Στα έγγραφα των αμερικανών δεν υπάρχει αναφορά για πολιτικά πρόσωπα, σημείωσε.

Θύμισε ότι η παραίτηση της εισαγγελέως διαφθοράς κας Ράικου οφείλεται σε δημοσίευμα της Documento ότι κατηγορείται γιατί δεν έστειλε στοιχεία για υπόθεση που αφορά Παπαντωνίου και Λιακουνάκο.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στις δικαστικές αρχές αλλά και στο ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ωρών κατάθεσης των μαρτύρων και του μεγέθους της έγγραφης κατάθεσης.

Σημείωσε ότι η κατηγορία εναντίον γίνεται με βάση φυλλάδιο το οποίο έγινε πολύ αφότου ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών. Θύμισε δε ότι ο ίδιος μέσω PSI έκοψε 2,3 δισ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες «είχαν σκυλιάσει εναντίον του».

Κατέθεσα έγκληση και μήνυση γιατί υπάρχει το αδίκημα του σφετερισμού της αρμοδιότητας κρατικού οργάνου, τόνισε. Χαρακτήρισε την επιτροπή colpo grosso γιατί εκτίμησε ότι η επιτροπή δεν διερευνήσει τίποτα επί της ουσίας γιατί η υπόθεση θα πάει ξανά στη Δικαιοσύνη.

Επανέλαβε ότι πρόκειται για σκευωρία ενώ έκανε λόγο για «εσχάτη προδοσία» σε ότι αφορά το θέμα του σφετερισμού της διάκρισης των εξουσιών.

Εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές. Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκάλυψη της σκευωρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v