Το πρωί της 18ης Ιουλίου έφθασε στο σπίτι του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας φάκελος, χωρίς στοιχεία αποστολέα.
Κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- την αρμόδια υπηρεσία. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, ήταν η γνωστή και η προβλεπόμενη.
Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στο μηχάνημα δεν απεικονίσθηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Σημείωμα με απειλές... από Enikos_gr
Έξι ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.
Διαβάστε τι έγραφε η απειλητική επιστολή:

ΝΔ: Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου – ενέργεια την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα – προκαλούν έντονη ανησυχία.
Φαίνεται, ότι οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας.
Όπως αποθρασύνουν και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του “Ρουβίκωνα”, που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο».