Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελίες Σαββίδη για τον διαγωνισμό του ΔΟΛ

Την άρνηση αποδοχής εγγυητικής επιστολής για τον διαγωνισμό του ΔΟΛ καταγγέλλουν κύκλοι του επιχειρηματία και ζητούν να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών που λήγει αύριο.

Καταγγελίες Σαββίδη για τον διαγωνισμό του ΔΟΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή της η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, καταγγέλλει ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο.

Οπως υποστηρίζουν πηγές της DIMERA που επικαλείται το ΑΠΕ, η εταιρεία με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος, παρότι αποτελεί χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή της εταιρείας γίνεται λόγος για διακύβευση του αδιάβλητου της διαδικασίας του πλειστηριασμού, αλλά και η «επί ίσοις όροις» συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτόν.

Τέλος, για τους παραπάνω λόγους, η εταιρεία ζητάει ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή δεσμευτικών προσφορών (31.5.2017) και ταυτοχρόνως να συμπεριληφθούν στις τυπικές προδιαγραφές των εγγυητικών επιστολών ότι αυτές είναι αποδεκτές και όταν εκδίδονται από τραπεζικό ίδρυμα που λειτουργεί σε οιοδήποτε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v