Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» Μητσοτάκη σε Συμβούλιο Αρχηγών χωρίς συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

Ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε ότι δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, γιατί ο Τσίπρας είπε «ναι» σε όλα, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. Ζήτησε ενιαία και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.

«Οχι» Μητσοτάκη σε Συμβούλιο Αρχηγών χωρίς συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

«Ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, γιατί ο Τσίπρας είπε "ναι" σε όλα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνέντευξη του τέως επικεφαλής του Eurogroup στους FT.   

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι «όλοι βολεύονται. Το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες. Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή».

Στο θέμα των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το Bουκουρέστι πρέπει να αποτελεί τον ελάχιστο πήχη. Η λύση πρέπει να είναι συνολική. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, χρήση έναντι όλων και όχι σε αλυτρωτισμό.

«Μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί. Είναι απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεται κάποιος "χρυσαυγίτης" επειδή έχει ευαισθησία σε αυτό», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Σημείωσε ότι δεν θα πάει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αν δεν υπάρχει ενιαία και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης. «Εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια, όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν γίνεται», ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v