Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανακόπουλος: Εχει προεξοφληθεί η καθαρή έξοδος

Το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις, ώστε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να υπάρχει καταρχήν συμφωνία για τέταρτη αξιολόγηση, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τζανακόπουλος: Εχει προεξοφληθεί η καθαρή έξοδος

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό και στο Eurogroup αναμένεται να παρουσιαστεί το αναπτυξιακό σχέδιο, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις, ώστε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να υπάρχει καταρχήν συμφωνία για τέταρτη αξιολόγηση, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία.

Όπως είπε, αναφορικά με τη μεταμνημονιακή εποπτεία έχει προεξοφληθεί «καθαρή έξοδος», χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης. Σημείωσε ότι πολλοί αμφισβήτησαν την «καθαρή έξοδο», όπως η ΝΔ, αλλά για άλλη μια φορά το πολιτικό σχέδιο κατέρρευσε υπό το βάρος της πραγματικότητας.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό σχέδιο υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν δομικές διαφορές με τους δανειστές και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στη σύνθετη ονομασία και την ισχύ του ονόματος σε χρήση εντός και εκτός συνόρων (erga omnes), κάτι που απαιτεί αλλαγή συντάγματος από την πΓΔΜ. Γνωρίζουμε τις πολιτικές δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά μια τέτοια συμφωνία, όμως τα εμπόδια δεν αφορούν μόνο την πΓΔΜ αλλά και την Ελλάδα. Η γειτονική χώρα πρέπει να δει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και πρέπει να καλύψει την απόσταση που της αναλογεί.

Ζήτησε από τη ΝΔ να σταματήσει να ψαρεύει στα «θολά νερά» του εθνικισμού. Όπως είπε όμως, η πρόγνωση για τη στάση της δεν είναι καλή. Την κατηγόρησε υποστηρίζοντας ότι δουλεύει σε αγαστή συνεργασία με μέσα υπόδικου για ναρκωτικά επιχειρηματία (σ.σ. Βαγγέλη Μαρινάκη) και κάνει προπαγάνδα κατά της χώρας επικαλούμενη κατάπτυστο δημοσίευμα (σ.σ. των Νέων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v