Τσίπρας-Καμμένος: Τώρα ενότητα, από Μάρτιο τα ξαναλέμε

Συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων στο Μαξίμου, με φόντο τις «απειλές» του επικεφαλής των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών. Πιο αναγκαία από ποτέ η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα. Τι προτάσσουν για το επόμενο διάστημα.

Τσίπρας-Καμμένος: Τώρα ενότητα, από Μάρτιο τα ξαναλέμε

Με τη συμφωνία των Πρεσπών θα ασχοληθούν τον Μάρτιο, τώρα προέχει η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα. Σ΄αυτή τη συμφωνία κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας (και κυβερνητικός εταίρος) συμφώνησαν πως «αυτή τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Επίσης, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους «απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι δύο εταίροι συμφώνησαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v