Ζάεφ: Μια μόνο Μακεδονία υπάρχει στον κόσμο

Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο". Αντίδραση από ΝΔ.

Ζάεφ: Μια μόνο Μακεδονία υπάρχει στον κόσμο

Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει η Καθημερινή, ανέφερε πως "επιτέλους για εμάς η χώρα μας αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Μακεδόνες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στη «μακεδονική» γλώσσα".

"Αντιλαμβάνομαι", συνέχισε "την ανησυχία της Διασποράς μας για την προσθήκη της "Βόρειας" στην ονομασία μας καθώς δεν είναι εύκολο να το δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τη δική μας. Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο".

Και πρόσθεσε: "Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε...".

ΝΔ: Αυτές είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού.

«Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει η ΝΔ.

«Αυτές», συνεχίζει, «που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v