Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανεξαρτητοποίησης ο βουλευτής Αρ. Φωκάς

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί ανακοίνωσε ο βουλευτής σε τηλεοπτικό σταθμό. Παραμένει η κόντρα μεταξύ Γ. Σαρίδη και Δ. Καβαδέλλα.

Σε τροχιά ανεξαρτητοποίησης ο βουλευτής Αρ. Φωκάς

Βαθαίνει το ρήγμα στην Ένωση Κεντρώων, καθώς ο Αρ. Φωκάς ανεξαρτητοποιείται ενώ παραμένει το “χάσμα” και με το Γ. Σαρίδη. Ο Αρ. Φωκάς μιλώντας στην 'Βεργίνα Τηλεόραση" δηλώνει πως δεν θα μείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και αύριο αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στο προεδρείο της Βουλής.

Το “κλίμα” στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς ήδη τρεις βουλευτές έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους. Ειδικότερα η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος – Δημήτρης Καρράς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ενω τω μεταξύ ανοιχτό παραμένει το θέμα με τον Γ. Σαρίδη, καθώς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπήρξε αδιέξοδο και αναμένονται τα επόμενα βήματα του βουλευτή. Να σημειωθεί πως ο Γ. Σαρίδης παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από γραμματέας του κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του συναδέλφου του Δ. Καβαδέλλα (ο τελευταίος είχε διαμαρτυρηθεί επειδή του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ).

Πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης είχε επισημάνει πως περίμενε από τον Γ. Σαρίδη να ζητήσει συγνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση ο βουλευτής επεσήμανε πως ούτε θα ζητήσει συγνώμη ούτε θα παραιτηθεί, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο Β. Λεβέντης αν και είπε πως είναι κατά των διαγραφών μπροστά στο “αδιέξοδο” σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσει συμβούλιο με παλαιά στελέχη του για να αποφασιστεί η στάση που θα τηρηθεί όσον αφορά στο Γ. Σαρίδη.

Να σημειωθεί πως αν ένα κόμμα “πέσει” κάτω από τους πέντε βουλευτές δεν υφίσταται η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Με την επισημοποίηση της αποχώρησης του Αρ. Φωκά, το κόμμα θα μείνει με ακριβώς πέντε βουλευτές. 

Οι εξελίξεις αυτές είναι ενδεικτικές του ρευστού τοπίου που επικρατεί και επηρεάζει τα μικρότερα κόμματα. Καταλυτική για τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες θα είναι όπως όλα δείχνουν η ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «το σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη, εγώ θα παλέψω, αλλά αφού άλλες δυνάμεις έχουν βάλει σκοπό να μας εξοντώσουν, εγώ αφήνω την Ένωση Κεντρώων στον λαό και δη στον λαό της Θεσσαλονίκης που μας έβαλε στην Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v