Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Αλλάζουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα

«Οραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Ελληνας να μπορεί να υλοποιεί ελεύθερα το δικό τους όραμα», τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ. «Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές».

Μητσοτάκης: Αλλάζουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις προκλήσεις κάθε εποχής άρα να αλλάζουμε τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας, όπου αποκαλύφθηκε και το νέο σήμα του κόμματος.

«Η ΝΔ δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης αλλά μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως την όρισε από την πρώτη στιγμή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», δήλωσε και τόνισε ότι είναι η παράταξη που έκανε πραγματικότητα την Εθνική Συμφιλίωση και έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης και αυτή που κράτησε την Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη τα χρόνια της κρίσης.

Είμαστε η πολιτική δύναμη της προόδου και ταυτόχρονα η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι ένα κόμμα λαϊκό. Εμείς σε αντίθεση με όσους καπηλεύτηκαν τους όρους ξέρουμε τι είναι προοδευτικό και τι είναι λαϊκό, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς ξέρουμε ότι η λαϊκή ευημερία είναι αποτέλεσμα της συνολικής προόδου της χώρας και ενός κοινωνικού συμβολαίου που εξασφαλίζει ότι αυξάνεται το εισόδημα κάθε πολίτη από την πρόοδο».

«Οραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να μπορεί να υλοποιεί ελεύθερα το δικό τους όραμα. Δεν πιστεύω σε ένα παντερναλιστικό κράτος που προσφέρει μια αυταπάτη προστασίας».

Πρέπει εμείς να βρεθούμε στη πρώτη γραμμή της μάχης της προόδους, συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα». Ακούω την κριτική των πολιτών για τα «παλαιά» κόμματα αλλά η ΝΔ ήταν το μόνο που δεν σαρώθηκε από τις σειρήνες του λαϊκισμού γιατί είχαμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία. «Λέω σε όσους ασκούν εύλογη κριτική να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτούς που επαγγέλλονται το νέο και είναι πιο παλιοί από τους παλιούς. Είναι αυτοί που αναβίωσαν τις πιο προβληματικές πτυχές της μεταπολίτευσης και τελικά διαστρέβλωσαν την πολιτική και διαστρέβλωσαν την ιστορία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε τις εκλογικές νίκες του παρελθόντος για τη ΝΔ και υποστήριξε ότι επιτεύχθηκαν όταν η Νέα Δημοκρατία άλλαξε και πήγε την Ελλάδα μπροστά. «Μπορέσαμε τότε, μπορούμε και σήμερα», τόνισε.

Όπως είπε όταν ανέλαβε αρχηγός της ΝΔ είχε ένα μεγάλο όραμα, ένα κόμμα αξιών που θα μιλήσει για αλληλεγγύη, αξιοκρατία, θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει «να είναι κάποιος πατριώτης», θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και θα ανοίξει τα κομματικά παράθυρα για να μπει αέρας.

«Είχα πει ότι θέλω να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας και θέλω να συνδιαμορφώσουμε με όλους τους πολίτες το μέλλον του κοινού μας σπιτιού». Όπως εκτίμησε το σημερινό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της ΝΔ στα 150.000 μέλη που συνεισφέρουν οικονομικά στο κόμμα και στάθηκε σε μια καινοτομία που εισήχθη μετά το 10 συνέδριο: το μητρώο πολιτών. Όπως είπε όσοι μπήκαν αξιολογήθηκαν αξιοκρατικά και σήμερα είναι κοντά στο κόμμα οι πρώτοι 150 που αναδείχθηκαν από αυτή την διαδικασία. «Αρκετοί από αυτούς θα είναι και στα εθνικά μας ψηφοδέλτια», τόνισε.

  Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην επαθεμελίωση της Νέας Ευρώπης. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι «λιγότερη», αλλά «καλύτερη» Ευρώπη. Μια ήπειρος που ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει, σημείωσε. «Η ΝΔ είναι πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Οι απειλές

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι σήμερα την χώρα μας περιβάλλουν απειλές χωρίς προηγούμενο. Μεταξύ αυτών η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η υπονόμευση των αρμών της Δημοκρατίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος. Όλα αυτά τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή οδεύει σε άγνωστα νερά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι οφθαλμαπάτη και η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. «Αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές».

Η συννενόηση

Μόνο μια ισχυρή επικράτηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να δανειζόμαστε από τις αγορές, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα τους διώξουν «όχι μόνο πολιτικά ηττημένους, αλλά και ηθικά απαξιωμένους».

Στις στάχτες της καμένης Ελλαδας φυτρώνει ένας σπόρος δημιουργίας που θα τον δούμε παντού γύρω μας.
Ο επικεφαλής της ΝΔ σημείωσε ότι το νέο σήμα δείχνει ότι η ΝΔ «αλλάζει αλλά και μένει πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν το κόμμα από το 2004 και μετά και είπε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους. «Απευθύνομαι και στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Η χώρα σήμερα χρειάζεται νέα εθνική συμπόρευση που θα μας κάνει περήφανους που είμαστε Ελληνες».

«Γνωρίζω τις δυσκολίες και περιμένω παγίδες που στήνονται από τώρα. Αλλά μπορούμε να πάμε μπροστά», δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι όλων των Ελλήνων.

Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι και μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v