Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε

“Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης” δήλωσε ο Ν. Παππάς στη Βουλή, απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΝΔ. “Από Νέα Δημοκρατία να κάνετε το όνομα σας Νέα Διάψευση”, τόνισε, λέγοντας πως “δεν είστε κατ΄επιλογή σοβαρό κόμμα της κεντροδεξιάς”.

Παππάς: Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κυρίαρχο θέμα την ΕΡΤ. Την επερώτηση για την κρατική τηλεόραση είχαν καταθέσει γαλάζιοι βουλευτές, με τη συζήτηση να επεκτείνεται και σε άλλα θέματα.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως η ΕΡΤ “είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε” και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν έχει μετανιώσει για το “μαύρο”. Συνέχισε λέγοντας “σε ποιόν πιστεύουν ότι απευθύνονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Και ποιος τους πιστεύει; Από τα ένα εκατομμύριο που έβλεπε την Κυριακή τη δημόσια τηλεόραση”. Και έκανε αναφορά στα αθλητικά γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όσο και αν κάποια συμφέροντα στεναχωριούνται πάνε στο 30%”.

Μάλιστα οι “κόντρες” δεν περιορίστηκαν στα τηλεοπτικά . “Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης” είπε ο υπουργός, κοιτώντας προς τα γαλάζια έδρανα. “Λέγατε ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης αλλά διαψευστήκατε. Λέγατε ότι δεν θα δοθεί μέρισμα, αλλά διαψευστήκατε. Λέγατε ότι δεν θα κλείσουν η δεύτερη, η τρίτη, η τέταρτη αξιολόγηση. Πάλι διαψευστήκατε. Λέγατε ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο και θα κοπούν οι συντάξεις. Λέγατε ότι δεν θα λυθεί το Μακεδονικό. Διαψευστήκατε” σημείωσε.

Και πρόσθεσε “από Νέα Δημοκρατία να κάνετε το όνομα σας Νέα Διάψευση”, λέγοντας πως “δεν είστε κατ΄επιλογή σοβαρό κόμμα της κεντροδεξιάς”.

Πυρά στον υπουργό εξαπέλυσε από την αξιωματική αντιπολίτευση η Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ υπερασπίστηκε τις κινήσεις που είχαν γίνει από τον Αν.Σαμαρά λέγοντας πως “έκλεισε ένας φορέας που είχε κακοφορμίσει για να δημιουργηθεί άλλος δημόσιος φορέας η ΝΕΡΙΤ, πιο υγιής” . Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η γαλάζια τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής σημείωσε πως “στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τη δημόσια τηλεόραση. Δυστυχώς, αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση, είναι κρατική τηλεόραση που λειτουργεί ως φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον υπουργό πως δεν απάντησε σε καμία από τις γαλάζιες ερωτήσεις. Μάλιστα κάνοντας κριτική εφ΄όλης της ύλης στην κυβέρνηση αναφέρθηκε στα όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα οι Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για “μία οπερετική κυβέρνηση με αλληλογρονθοκοπήματα των κορυφαίων υπουργών”. Όσον αφορά στην ΕΡΤ επεσήμανε πως “η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ channel”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v