Μητσοτάκης: Μια ρύθμιση 120 δόσεων η απάντηση στα ιδιωτικά χρέη

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών», τονίζει.

Μητσοτάκης: Μια ρύθμιση 120 δόσεων η απάντηση στα ιδιωτικά χρέη

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη», τονίζει ο αρχηγός της ΝΔ σε δήλωσή του.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση, για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων, ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες. Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε.

Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά. Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά», καταλήγει.

 


* Δείτε ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ για το ιδιωτικό χρέος στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus