Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχήματα του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ

Ποια μηνύματα και σε ποιους αποδέκτες θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Συνεδρίου. Οι παρουσίες και το αναλυτικό πρόγραμμα. Εκλογικός συναγερμός στην αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο την συμφωνία των Πρεσπών.

Τα στοιχήματα του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ

Σε κόκκινο συναγερμό θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κομματικό μηχανισμό, με φόντο τις επικείμενες εθνικές κάλπες και τις απρόβλεπτες εξελίξεις από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα τελευταία δεδομένα που προέκυψαν μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και τον προβληματισμό που εκφράζουν πλέον ακόμα και βουλευτές που τάσσονταν υπέρ της συμφωνίας έχουν θέσει σε περαιτέρω εγρήγορση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ηγετική ομάδα του κόμματος θεωρεί ότι η ΝΔ δικαιώνεται για τους σοβαρούς προβληματισμούς που έχει θέσει εξ αρχής για τη συμφωνία, ενώ από την άλλη βλέπει τις εκλογές να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο.

Εκ των πραγμάτων, το 12ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αποκτά ακόμα πιο έντονο εκλογικό άρωμα και αφετηρία για την τελική αντεπίθεση με στόχο την καθαρή πρωτιά και -ει δυνατόν- την αυτοδυναμία. Το κεντρικό μήνυμα που θα θελήσει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης σε όλους τους πολίτες μέσα από την κορυφαία κομματική διαδικασία είναι ότι η ΝΔ θέλει και μπορεί να τους βελτιώσει την ζωή, κατ’ αρχήν σε ζητήματα καθημερινότητας. Αποδέκτες αυτού του μηνύματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα επιδιώξει να γίνουν η μέση οικογένεια, οι νέοι, οι άνεργοι και οι ηλικιωμένοι, υποστηρίζοντας ότι «απέναντι σε μια κυβέρνηση που ζει πια εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς καν να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε αφαιμάζοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη, η ΝΔ αντιπροτάσσει ένα συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση».

Θεματικές ενότητες

Πρόεδρος του συνεδρίου έχει οριστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε την Πέμπτη με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για τις τελευταίες λεπτομέρειες, προχωρώντας μάλιστα σε δήλωση ενότητας ενόψει και των πολλαπλών εκλογικών μαχών εντός του 2019. Κατά τις τριήμερες εργασίες, τις οποίες θα παρακολουθήσουν από κοντά περίπου 5.000 σύνεδροι και παρατηρητές, θα επιδιωχθεί από το γαλάζιο επιτελείο να αναδειχθούν, μέσα από δέκα θεματικές ενότητες, τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να περάσει και το μήνυμα της διαρκούς ανανέωσης της παράταξης, όπως και ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε όλους όσοι «συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις και την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής αλλαγής, με στόχο να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να μπει ένα οριστικό τέλος στην δεκαετή οικονομική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν εκ μέρους του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και του εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, θα δώσουν το παρόν στο συνέδριο και πρόσωπα, προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, που δεν είναι μέλη της ΝΔ, όπως ο επιχειρηματίας στον τομέα του software Μάρκος Βερέμης, η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της «διαΝΕΟσις» Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

«Απευθυνόμαστε και σε ανθρώπους που ουδέποτε είχαν στηρίξει τη ΝΔ στο παρελθόν και στοχεύουμε σε μια πλατιά συστράτευση δυνάμεων, ώστε να ανοίξει ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο για τη χώρα», σημειώνουν στην Πειραιώς.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση, με στόχο την ενίσχυση των σπιτιών φιλοξενίας απροστάτευτων παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

15:00 Εγγραφή – Ταυτοποίηση Συνέδρων (Αίθουσα Υποδοχής)

18:30 Έναρξη εργασιών – Καλωσόρισμα (Αίθουσα Ολομέλειας)

18:40 Επικύρωση αποφάσεων / Κανονισμού Συνεδρίου

18:45 Ομιλία Προέδρου Συνεδρίου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη

19:00 Ομιλία Προέδρου Ν.Δ, Κυριάκου Μητσοτάκη

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

9:00 Έναρξη συζήτησης επί του καταστατικού/Τοποθετήσεις συνέδρων

11:00 Ομιλία Γενικού Διευθυντή Κόμματος Νίκου Παπαθανάση

11:05 Ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων

12:30 Ομιλία Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη

12:40 Ομιλία Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα

12:50 Ομιλία υποψηφίου Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber

13:10 Ομιλία πρώην Προέδρου ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

13:20 Ομιλία Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου

13:30 Ομιλία Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

13:40 Τοποθετήσεις Συνέδρων

19:00 Ολοκλήρωση συζήτησης

19.00 Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη της Κιβωτού όλου του Κόσμου.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

9:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

10:00 Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη μελών της Πολιτικής Επιτροπής (Αίθουσα Ψηφοφορίας) - έως 17:00

11:00 Ομιλία Αντιπροέδρου ΝΔ – Βουλευτή Β΄ Αθήνας Κωστή Χατζηδάκη

11:10 Ομιλία Αντιπροέδρου ΝΔ – Βουλευτή Β΄ Αθήνας Σπυρίδωνος - Άδωνι Γεωργιάδη

11:20 Ομιλία Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κώστα Δέρβου

11:30 Τοποθετήσεις Συνέδρων

12:00 «Ανοικτό Κόμμα – Ανοικτό Βήμα» Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας, Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Upstream Α.Ε., Βάσω Κιντή, Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας – ΕΚΠΑ – Συγγραφέας, Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπλ. Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μιχάλης Κωσταράκος, πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κυριάκος Πιερρακάκης διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις”

13:40 Συμπεράσματα: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, π. Πρόεδρος της Ν.Δ., Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

14:00 Ομιλία Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v