Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης σε κυβέρνηση: Δώσατε το Μακεδονικό για τις συντάξεις

«Αυτό ήταν το εισιτήριο για το ταξίδι από τις Πρέσπες στην Ιθάκη», υποστήριξε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από τέσσερα χρόνια, η κοινωνία ξέρει και θα σας στείλει τον λογαριασμό, το σχόλιο για τις επερχόμενες εκλογές.

Μητσοτάκης σε κυβέρνηση: Δώσατε το Μακεδονικό για τις συντάξεις

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση πως «τα έδωσε όλα για την εξουσία» και «αντάλλαξε» το Σκοπιανό με τις συντάξεις εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό ήταν το εισιτήριο για το ταξίδι από τις Πρέσπες στην Ιθάκη» σημείωσε, προσθέτοντας πως στις Βρυξέλλες λένε πως κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση.

«Δεν είπατε τίποτα για το Σκοπιανό», σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ. 'Eχετε να πείτε κάτι για όσα είπε ο Ζάεφ για «Μακεδόνες της Ελλάδος» και «Μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας», είπε, προσθέτοντας «εκεί που επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί έλεγαν "όχι", εσείς είπατε "ναι"».

Συνέχισε τα πυρά λέγοντας: «Οι δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν πως η αναγνώριση της γλώσσας και της ταυτότητας πότισαν τον αλυτρωτισμό και δείχνουν πόσο σαφής ήταν εξαρχής η στάση μας». Μάλιστα κάλεσε τον λαό να κρατήσει ψηλά το φρόνημα, χωρίς ακρότητες και τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία όταν έρθει στην Ολομέλεια.

Συνεχίζοντας την κριτική του στο «μέτωπο» της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα- σημείωσε: «Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός των μνημονίων. Είχατε πει ότι θα υποστούμε το μαρτύριο της σταγόνας με τα θετικά μέτρα. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας», προσθέτοντας πως «το 2019 είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες». 

«Eμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και εισφορές. Εσείς φορολογείτε όποιον βρείτε. Φορολογείτε τους πολλούς για να τους κρατάτε ομήρους των σποραδικών επιδομάτων», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως «τα υπερπλεονάσματά σας είναι τα ελλείμματα στην τσέπη των πολιτών. Κάνετε τον κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων» και προσθέτοντας «δημιουργήσατε τις συνθήκες, ώστε κανείς να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι».

Κάνοντας αναφορά στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Αλυσοδέσατε τη χώρα και ναρκοθετήσατε την επόμενη ημέρα. Έρχεστε να κομπάσετε, όταν θα έπρεπε να απολογείστε. Προσβάλλετε τους Έλληνες με την αλαζονεία σας. Επιστρέφετε ένα από τα δέκα που πήρατε και θέλετε να σας πουν ευχαριστώ. Θα πάρετε την απάντηση των πολιτών». Όσον αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «λέμε ναι σε οτιδήποτε ανακουφίζει έστω και έναν συμπολίτη μας από την καταστροφική σας πολιτική».

Παράλληλα χτύπησε «καμπανάκι» λέγοντας πως παραμένει ο κίνδυνος να μην μπορεί η χώρα να δανειστεί. Επισημαίνοντας πως αυτός ο κίνδυνος δεν θα περάσει, αν η χώρα δεν αποκτήσει το πιο σημαντικό, που είναι η αξιοπιστία της.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: «Εσείς φέρατε το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, εφαρμόζετε το άτυπο τέταρτο μνημόνιο και όσο μένετε στην εξουσία, υπονομεύετε το μέλλον της χώρας». Και έκλεισε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας: «Δεν θα σας αφήσουμε. Να φύγετε πριν πάτε την Ελλάδα σε νέα περιπέτεια. Προκηρύξτε εκλογές το δυνατόν συντομότερα».

Η δευτερολογία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας στη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα επέμεινε ότι το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι εκμηδενίστηκε η αξία των τραπεζικών μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά υπουργών της κυβέρνησης που έχουν περάσει από προηγούμενα κόμματα και αναρωτήθηκε αν αυτοί κομίζουν το νέο.

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Τόνισε ότι η ΝΔ καταδίκασε την καπήλευση από δυνάμεις του μίσους και της ξενοφοβίας.

Καταλήγοντας, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v