Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προτάσσει στον δημόσιο διάλογο ο Μητσοτάκης

Υγεία, παιδεία και κόκκινα δάνεια, ψηλά στη γαλάζια ατζέντα. «Χτυπάει» Τσίπρα μέσω Πολάκη. Τα ερωτήματα της Πειραιώς προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Τι προτάσσει στον δημόσιο διάλογο ο Μητσοτάκης

Με επίκεντρο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, καθώς και θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, όπως τα κόκκινα δάνεια, η υγεία και η παιδεία, η ΝΔ ξεδιπλώνει την προεκλογική -πλέον- στρατηγική της και στοχεύει τον μέσο πολίτη και ψηφοφόρο. Αυτόν ο οποίος θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί να την εμπιστευτεί, θέτοντας στον δημόσιο διάλογο το δίλημμα της κάλπης.

Όπως ανέφερε και η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες. «Η πρώτη εικόνα είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσελκύσει άλλα πρόσωπα πέραν ορισμένων απελπισμένων», σημείωσε. Από την άλλη, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ασχολείται με τα ουσιώδη προβλήματα της κοινωνίας, χθες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (προτείνοντας ταυτόχρονα την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με μείωση του επιτοκίου τους), ενώ το Σάββατο θα παρουσιάσει τον συνολικό σχεδιασμό της ΝΔ για την υγεία. 

Ψηλά στην ατζέντα της γαλάζιας ρητορικής βρίσκεται ο κ. Πολάκης, μέσω του οποίου, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να «χτυπήσει» τον Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από τον υπουργό της ηχογραφημένης συζήτησής του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η ΝΔ εγκαλεί τον πρωθυπουργό που «εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία», αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τον θεσμό της Δικαιοσύνης, τους εκπροσώπους της οποίας ουσιαστικά καλεί να «παρέμβουν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια». 

Πόθεν έσχες

Όσον αφορά την ουσία της καταγγελίας και δη το δάνειο που έλαβε ο κ. Πολάκης από την Τράπεζα Αττικής, η Πειραιώς θέτει δύο ερωτήματα, που χρήζουν -κατά την ίδια- απάντησης. Αφενός, με ποια κριτήρια η διοίκηση της τράπεζας χορήγησε επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό, δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο και αφετέρου, αν αληθεύει ο ισχυρισμός του κ. Πολάκη περί διπλάσιων και τριπλάσιων εισοδημάτων του όταν ασκούσε το ιατρικό του επάγγελμα και αν έχει δηλώσει αυτά τα εισοδήματά του στο πόθεν έσχες.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση η ΝΔ κάνει και για τα θέματα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για τον άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου του χρόνου, για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με διαρροές, «οι 95.000 μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στη Γ’ Λυκείου δεν έχουν εικόνα ούτε για την ύλη που θα κληθούν να εξεταστούν, ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», καταγγέλλει η ΝΔ και καλεί σήμερα τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να μην προχωρήσει σε «νέα πειράματα» στον χώρο της παιδείας.

«Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά ο κ. Τσίπρας την ελληνική οικογένεια, αλλάζοντας 3 υπουργούς μέσα σε 4 χρόνια. Χρειάζεται, έστω και στο τέλος αυτής της διαδρομής, να καταλάβει πως δεν έχει καμία δυνατότητα να συνεχίσει να μεταδίδει αυτή την αβεβαιότητα στις οικογένειες», τόνισε η κα Σπυράκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v