Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι υποψηφιότητες της ΝΔ για την Ευρωβουλή

Τα νέα πρόσωπα και οι... μεταγραφές από το Ποτάμι. Ποια ονόματα ανακοινώνονται από την Πειραιώς. Εκλογική εγρήγορση και μετωπική επίθεση στον Παύλο Πολάκη.

Οι υποψηφιότητες της ΝΔ για την Ευρωβουλή

Νέα πρόσωπα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, χωρίς εμπειρία -στη μεγάλη πλειοψηφία τους- στο κυνήγι του σταυρού και κάποια μάλιστα προερχόμενα και από άλλες πολιτικές… πολιτείες, απαρτίζουν το νέο κύμα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, που θα ανακοινωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σήμερα. Είναι περίπου 15 «φρέσκα» ονόματα που δημοσιοποιούνται τώρα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αφενός για να σηματοδοτήσουν την ανανέωση που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «δική του» ΝΔ και αφετέρου, για να έχουν τη δυνατότητα προβολής από τα ΜΜΕ και να γίνουν γνωστά στους πολίτες, ενώ σε δεύτερο στάδιο, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινωθεί ολόκληρη η γαλάζια ευρωλίστα, με τους 42 υποψήφιους «ενοίκους» των Βρυξελλών.

Μεταξύ των προσώπων που θα γίνουν γνωστά σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύο «μεταγραφές» από το Ποτάμι, που κάποιοι θεωρούν ως την απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διεισδύσει στον χώρο του κέντρου. Πρόκειται για τον πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά και τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλο Ελευθεριάδη. Αμφότεροι, υποψήφιοι ευρωβουλευτές το 2014 και υποψήφιοι βουλευτές τον Ιανουάριο του 2015 με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα ονόματα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, της Καλυψούς Γούλα, δικηγόρου, πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης (επί Μπουτάρη) και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, του Γιώργου Κρεμλή, υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν με αρμοδιότητα θέματα περιβάλλοντος, καθώς και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ψυχίατρου στο Αττικό νοσοκομείο και πολίτη με σοβαρή κινητική αναπηρία, με έντονη δραστηριότητα σε θέματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τα πρώτα ονόματα

Ήδη, εξάλλου, έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, καθώς και δύο βουλευτών, της Άννας Ασημακοπούλου και της Κατερίνας Μάρκου, την ίδια ώρα που «παίζει» και το όνομα μιας ακόμα εκπροσώπου του «ωραίου φύλου»-μέλους της Βουλής, της Έλενας Ράπτη.

Την επανεκλογή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεκδικήσουν οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης, ενώ η πέμπτη νυν ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης.

Έντονα εξάλλου ακούγονται τα ονόματα του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, καλού γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων, του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, του οικονομολόγου Δημήτρη Τσαγκάρη, του στελέχους της Κομισιόν Νίκου Γιαννή και του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.  

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κοπή της πίτας του Οργανωτικού της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα θέσει σε εκλογική εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή και τη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, «πέραν της νομιμότητας υπάρχει και ένα ηθικό θέμα για κάποιον που διαρκώς παριστάνει ότι είναι ο Ρομπέν των φτωχών. Είναι λοιπόν αναγκαίο να απαντήσει ο κ. Πολάκης σε μια ερώτηση που δεν του έθεσε η ΕΡΤ στη διάλεξη που έκανε και παρουσιάστηκε ως συνέντευξη, Για ποιο λόγο ζήτησε καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ. ευρώ, ενώ απολαμβάνει τον μισθό του βουλευτή και του υπουργού;» είναι το ερώτημα που θέτει η Πειραιώς, με τη συγκεκριμένη κόντρα να δείχνει πως έχει πολλά επεισόδια ακόμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v