Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθαίνουν οι δημοσιογράφοι-υποψήφιοι βουλευτές στη ΝΔ

Ποιοι ανακοινώθηκαν, ποιοι «φλερτάρουν» με τις λίστες και ποιοι έμειναν εκτός. Αρκετοί οι προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους. Νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Πάιατ.

Πληθαίνουν οι δημοσιογράφοι-υποψήφιοι βουλευτές στη ΝΔ

Κόσμος πάει κι έρχεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με το πολιτικό φλερτ με την Πειραιώς να καταλήγει σε… γάμο για κάποιους και σε… διαζύγιο για άλλους.

Μια σημαντική μερίδα στις σχετικές διεργασίες καταλαμβάνουν οι εκπρόσωποι μιας ιδιαίτερης επαγγελματικής ομάδας, αυτής των δημοσιογράφων, πλέον από διαφορετικό μετερίζι, την πολιτική και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους.

Η χθεσινή μεταγραφή του Γιάννη Λοβέρδου, που είναι και επισήμως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον δυτικό τομέα της Β' Αθηνών, διεύρυνε τα μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έρχεται να προστεθεί στους ήδη εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές πρώην συναδέλφους του. Και δεν είναι ο μόνος, καθώς και αρκετοί ακόμα επαγγελματίες του χώρου των ΜΜΕ έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν την τύχη τους στον στίβο της πολιτικής.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί από τη γαλάζια παράταξη οι υποψηφιότητες του σύμβουλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ και πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου, Μακάριου Λαζαρίδη στην Καβάλα, του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου στον βόρειο τομέα της Β' Αθήνας, που επιστρέφει μετά από μια περίοδο αποχής, του αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου στον δυτικό τομέα της Β' Αθηνών, του πρώην βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη στην Ηλεία, καθώς και του δημοσιογράφου-συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου στον Βόρειο τομέα της Β' Αθηνών.

Σίγουρες θεωρούνται επίσης οι υποψηφιότητες με τα γαλάζια ψηφοδέλτια της ευρωβουλευτή και εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη στην Α' Θεσσαλονίκης, του Γιώργου Κύρτσου και πάλι για την Ευρωβουλή, του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Σπύρου Καπράλου στη Φθιώτιδα και του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη Β' Πειραιά.

Εκ Ποταμιού

Μία ακόμα μεταγραφή που αναμένεται -εκτός απροόπτου- να επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα από την Πειραιώς είναι του εκ Ποταμιού προερχόμενου Γρηγόρη Ψαριανού, δεν αποκλείονται οι επιστροφές της Φωτεινής Πιπιλή και του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ενώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιστρέφει ένας ακόμα δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στα Βριλήσσια, έχοντας και τη στήριξη της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιογράφοι είναι αυτή τη στιγμή οι εν ενεργεία βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Γκιουλέκας και Γιάννης Ανδριανός.

Από την άλλη, αρκετοί ήταν αυτοί οι επαγγελματίες του χώρου που έφτασαν κοντά στην απόφαση-συμφωνία να συμμετέχουν επίσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ωστόσο για διαφόρους λόγους αυτό δεν συμβαίνει τελικά. Ως παράδειγμα, αναφέρονται ο Γιώργος Αυτιάς, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Δημήτρης Καμπουράκης, με τη λίστα -είτε των υποψηφίων είτε όσων ακούγονταν αλλά δεν τελεσφόρησε- να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τη ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, λίγες μέρες πριν από το ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στη Ρωσία. Μητσοτάκης και Πάιατ συναντώνται ανά τακτά διαστήματα, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, με αντικείμενο των συζητήσεών τους την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της Ενέργειας, αλλά και τα θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας. Ο κ. Πάιατ, όπως διέρρευσε από την Πειραιώς, ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για την πολυμελή αμερικανική αποστολή που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των Δελφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v