Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Το 10ετές δείχνει ότι γυρίζουμε σελίδα

«Σας συμβουλεύω να συνεχίσετε τις επιτυχημένες προβλέψεις σας και στο ότι θα κερδίσετε τις εκλογές. Καλό μάς κάνει», το σχόλιο για τις εκτιμήσεις Κ. Μητσοτάκη ότι η χώρα δεν έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές. Τα μέτρα για την οικογένεια.

Τσίπρας: Το 10ετές δείχνει ότι γυρίζουμε σελίδα

«Η χώρα βγήκε στις αγορές με καλύτερους όρους και οι προσφορές έφτασαν σε αξιοθαύμαστο επίπεδο», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την έκδοση του 10ετούς. Συνέχισε λέγοντας, «άλλη μια πρόβλεψή σας έπεσε έξω, κύριε Μητσοτάκη. Όπως είπατε πως δεν θα βγούμε από τα μνημόνια, έτσι είπατε πως δεν θα βγούμε στις αγορές».

Συνέχισε τα πυρά λέγοντας πως αυτό «είναι σημάδι πως γυρίζουμε σελίδα και βγαίνουμε από την κρίση». Μάλιστα αναφέρθηκε εκ νέου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας «σας συμβουλεύω να συνεχίσετε τις επιτυχημένες προβλέψεις σας και στο ότι θα κερδίσετε τις εκλογές. Καλό μάς κάνει».

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλέγμα δράσεων -από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού- που υλοποιεί η κυβέρνηση. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σημείωσε πως «υλοποιούμε ενεργητικές πολιτικές. Δεν είναι φιλοδωρήματα, κάθε άλλο. Δείτε χαρακτηριστικά την επιδότηση ενοικίου». «Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε δύσκολα», σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν χωράνε κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό από πολιτικές δυνάμεις που στα χρόνια της κρίσης θεώρησαν την πολιτική για το παιδί σπατάλη».

Ξεδιπλώνοντας τις κυβερνητικές δράσεις τα τελευταία χρόνια, σημείωσε πως «μειώσαμε την ανεργία κατά εννιά ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2014. Εργαστήκαμε για τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και οργανώσαμε το ΣΕΠΕ (επιθεωρητές εργασίας). Περιορίσαμε την αδήλωτη εργασία στο 9%. Η πολιτεία πάτησε πόδι σε εργασιακά κάτεργα που απασχολούσαν αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους με εξαντλητικά ωράρια».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καταργήσαμε την ντροπιαστική διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά για τον υποκατώτατο μισθό των νέων έως 25 ετών». Παράλληλα έδωσε έμφαση σε δράσεις που υλοποιούνται για τη στήριξη των νέων οικογενειών, επαναλαμβάνοντας πως στόχος μας πρέπει να είναι κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων από τα 650 εκατομμύρια στο 1.1 δισεκατομμύριο, με αποτέλεσμα οι οικογένειες που ωφελούνται να πάνε από τις 809.000 στις 926.000. Μάλιστα αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας «μάλλον δεν σας ενημερώνουν σωστά και είπατε ότι θα επαναφέρετε τα επιδόματα που καταργήσαμε. Είναι σαν να λέτε πως θα καταργήσετε αυτά που δώσαμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v