Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την «επιστροφή στην κανονικότητα» προτάσσει η ΝΔ

Αύξηση της δοσολογίας του θετικού αφηγήματος στη γαλάζια ρητορική. Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν πειστικά τα κομματικά στελέχη. Το μήνυμα Μητσοτάκη στους νέους ψηφοφόρους.

Την «επιστροφή στην κανονικότητα» προτάσσει η ΝΔ

Στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνονταν οι στενοί του συνεργάτες. «Δεν ήταν τυχαίο», τόνιζαν, εξηγώντας πως πρόθεση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να μη μείνει κολλημένος στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά να αναδείξει την ανάγκη «επιστροφής στην κανονικότητα» και το σχέδιο της ΝΔ για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Την κυβέρνηση την έχει ξεπεράσει η εποχή της και οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους», σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, προαναγγέλλοντας την περαιτέρω αύξηση της δοσολογίας του θετικού αφηγήματος στη γαλάζια ρητορική. Όπως άλλωστε είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τον χθεσινό χαιρετισμό του, «δεν θα αφιερώσουμε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα πολλή ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Αυτό το οποίο περιμένει να ακούσει από μας είναι πώς θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», τόνισε και αυτό είναι το σημείο που -και βάσει των δημοσκοπήσεων- η ΝΔ πρέπει να επιμείνει για να πείσει τους πολίτες. Ότι δηλαδή δεν είναι όλοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος ίδιοι, όπως θεωρεί η ευρεία μάζα της κοινωνίας, καθώς και ότι υπάρχει πραγματικά μια εναλλακτική πρόταση, άμεσα εφαρμόσιμη, η οποία μπορεί να συμβάλει στη «φυγή προς τα εμπρός», για την οποία δεσμεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.    

Όπως έχει συμφωνηθεί στις συσκέψεις του προέδρου της ΝΔ με το επιτελείο του και το επανέλαβε και χθες, θα πρέπει το σύνολο των στελεχών του κόμματος να επιμείνει να απαντά πειστικά σε μια σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων:

-Πώς θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης;

-Πώς θα προσελκυστούν περισσότερες επενδύσεις;

-Πώς οι γειτονιές θα γίνουν πιο ασφαλείς;

-Πώς θα αντιμετωπιστούν οι κουκουλοφόροι και «οι Ρουβίκωνες» που λυμαίνονται σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια και το κέντρο της Αθήνας;

-Πώς θα χτιστεί μια κοινωνία η οποία θα στηρίζεται στην ελευθερία και την αλληλεγγύη, πυλώνες που στηρίζεται η ιδεολογία της ΝΔ;

-Πώς θα δημιουργηθεί μια κοινωνία ίσων ευκαιριών;

«Πολιτική αλλαγή»

Ιδιαίτερη βαρύτητα η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει στους νέους, πολλοί εκ των οποίων θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις κάλπες της 26ης Μαΐου. Απευθυνόμενος σε αυτούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας του στίχους γνωστού τραγουδιού,  ανέφερε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα. Να μη φοβάστε όλα αυτά που θα γίνουν χωρίς εσάς. Θα πρέπει να συμμετάσχετε», σημείωσε, ενώ προσδιόρισε το διακύβευμα των ευρωεκλογών». Όπως είπε, η Ευρώπη την επόμενη πενταετία θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, σε σχέση με την ανάπτυξη (για να μπορέσει να στηρίξει τις χώρες να αναπτύξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα), την ασφάλεια (με τη φύλαξη των συνόρων), την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των μεγάλων τεχνολογικών προκλήσεων. «Σε όλες αυτές τις προκλήσεις η ΝΔ πρέπει να είναι παρούσα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας όλους να αγωνιστούν για την πολιτική αλλαγή και δηλώνοντας βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του και στις τέσσερις κάλπες εντός του τρέχοντος έτους.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με την Πειραιώς, «θα είναι το πρώτο στάδιο της επερχόμενης αλλαγής» και θα αφορά μία μάχη ενάντια στον λαϊκισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Λαϊκισμός που -όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- «δεν είναι μόνο προνόμιο της άκρας δεξιάς» και φέρει ως παράδειγμα την Ελλάδα, την «πρώτη χώρα η οποία βίωσε τις αρνητικές συνέπειες του λαϊκισμού στην εξουσία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v