Υπουργείο Εργασίας: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Ν.Δ. για τους διανομείς

Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την προστασία των διανομένω είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών συναντήσεων και όχι επικοινωνιακών τρικ, σημειώνει το υπουργείο.

Υπουργείο Εργασίας: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Ν.Δ. για τους διανομείς

Η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους διανομείς έγινε τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή για την προστασία των διανομέων, σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

«Αν η Νέα Δημοκρατία είχε γεννηθεί χθες, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα χαρακτηριζόταν στην καλύτερη περίπτωση ως μετά Χριστόν προφήτης» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει πως η ρύθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την υποχρέωση συντήρησης του οχήματος από τον εργοδότη, εφόσον αυτό είναι της ιδιοκτησίας του.
  • Την υποχρέωση παροχής μέσων ατομικής προστασίας στον εργαζόμενο.
  • Την καταβολή αποζημίωσης χρήσης και συντήρησης του οχήματος τουλάχιστον ίσης με το 15% του κατώτατου μισθού, εφόσον το όχημα είναι ιδιοκτησίας του εργαζόμενου.
  • Την υιοθέτηση προδιαγραφών για τον αποθηκευτικό χώρο των οχημάτων.

«Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών συναντήσεων των εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και όχι επικοινωνιακών τρικ» σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει πως «δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ούτε στο ελάχιστο μετά Χριστόν προφήτης, αλλά Φαρισαίος. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τη χώρα και διέλυσε την αγορά εργασίας, δίνοντας άλλοθι στην παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς και εκτινάσσοντας την ανεργία. Τα πεπραγμένα της ΝΔ ως κυβέρνησης στα ζητήματα των εργασιακών και η ατζέντα α λα Κουρτς που έχει τηρήσει ως αντιπολίτευση δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να κρυφτούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Είναι φανερό στον ελληνικό λαό πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια για την εργασία εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό της προστασίας των εργαζομένων, της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο έχει γίνει πράξη από την κυβέρνηση, και αυτό της επαναφοράς της ατζέντας του ΔΝΤ για τα εργασιακά, το οποίο ονειρεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v