Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η κλεψύδρα Τσίπρα έχει αδειάσει οριστικά

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες», τόνισε. Μίλησε για «χυδαία προπαγάνδα fake news». Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων, είπε.

Μητσοτάκης: Η κλεψύδρα Τσίπρα έχει αδειάσει οριστικά

Την άμεση ανάγκη να πάει η χώρα σε εκλογές, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Alpha». Στόχος των καλπών του Μαΐου, όπως είπε, είναι «μια καθαρή νίκη της ΝΔ», την οποία μετέφρασε σε μια «όχι πολύ μικρή διαφορά» από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσδιόρισε δύο χαρακτηριστικά στις εκλογές: αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδοκιμασία στη ΝΔ.

«Η κλεψύδρα για τον κ. Τσίπρα έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαπιστώνει την «ολοένα αυξανόμενη απαίτηση κόσμου για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή». Μάλιστα, έκανε νέο άνοιγμα στους νέους και σε όσους σκέφτονται την αποχή, να προσέλθουν στις κάλπες για να υλοποιηθεί το αφήγημα του ΕΛΚ «Ευρώπη με μεγαλύτερο εισόδημα, με καλύτερες δουλειές και ασφάλεια».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε:

-Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις κυβερνητικές κατηγορίες: «Ο κ.Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, που κάνει μια βαριά καταγγελία, ότι ο κ. Παππάς του ζήτησε χρήματα για τον κ. Καλογρίτσα για να φτιάξουν ένα ΣΥΡΙΖΟκάναλο. Δεν σας κάνει καμία εντύπωση που δεν έχει απαντήσει τίποτα ο κ. Παππάς; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη... Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα... Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι; Να θυμίσω ότι ο κ. Μαρινάκης στήριξε την κυρία Δούρου στις περιφερειακές εκλογές. Τότε δεν ήταν ναρκέμπορος; Ο κύριος Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, από τις παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος στην Novartis. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη τελειώνουν».

-Για τη Novartis: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Novartis αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα. Δεν είδα τον κ. Τσίπρα να ζητάει συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο, για παράδειγμα. δεν μπορώ να προκαταλάβω απόφαση δικαιοσύνη. Υπήρξε ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης προσώπων πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο.

-Για την οικονομία: Το θέμα είναι ποιον εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές. Η μεσαία τάξη αφανίστηκε και υπερφορολογήθηκε. Δεσμεύομται ότι θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη ό,τι ο Τσίπρας της πήρε. Είμαι διατεθειμένος να παίξω μπάλα με τον κ. Τσίπρα όποτε θέλει και σε όποιο γήπεδο θέλει και να απαντήσουμε στα ερωτήματα: ποιος μπορεί να μειώσει φόρους, να προσελκύσει επενδύσεις, να στηρίξει πραγματική οικονομία προς όφελος των πολλών.

-Για τη θέση του σχετικά με τα δώρα και τα επιδόματα: Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω τα δώρα. Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική πολιτική, είπα ότι τα επιδόματα έχουν την αξία τους. Εφημερίδες που δήθεν ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν συμφέροντα

-Για το ενδεχόμενο συνεργασιών: Ο κυρίαρχος λαός θα απαντήσει αν θέλουμε καθαρές λύσεις και χέρια λυμένα. Κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα σχηματιστεί την επόμενη μέρα, γιατί η χώρα δεν αντέχει την περιπέτεια των εκλογών με απλή αναλογική. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή δεν χωράει σε αυτήν την πλατιά πολιτική συμπόρευση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

-Για τη συμφωνία των Πρεσπών: Απορρίπτω οποιαδήποτε μορφή φυσικής ή φραστικής βίας, καταδικάζω τις επιθέσεις σε βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου, αλλά δεν δικαιολογώ το μπούλινγκ. Να εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί η συμφωνία είναι καλή και έβαλε απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Γιατί δώσαμε γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα; Δεν έχει απαντήσει ποτέ. Θα κάνω ό,τι περνάει από χέρι μου για να μετριάσω τις συνέπειες της συμφωνίας. Θα αγωνιστούμε να στηρίξουμε το brand - όνομα «Μακεδονία». Θα κάνουμε μεγάλη καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Για την ενταξιακή πορεία της χώρας, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να την μπλοκάρει, εφόσον κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα.

-Για το Νόμπελ Ειρήνης που διεκδικεί ο πρωθυπουργός και τη θετική γνώμη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Άκουσα τον κύριο Μεϊμαράκη να εξηγεί αυτό που εννοούσε. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι τιμητικό ένα Νόμπελ για μια κακή συμφωνία»

-Για την ασφάλεια: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι. Το πρόβλημα των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά, προφανώς θα πρέπει αστυνομία να είναι παρούσα. Το ορμητήριο για τα Εξάρχεια είναι το Πολυτεχνείο, όταν καταργηθεί το άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει μέσα στα πανεπιστήμια χωρίς καμία άδεια και συζήτηση. Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας που θίγει κυρίως τους λιγότερο προνομιούχους. Θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ.

-Για τα πανεπιστήμια: Αφού ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους φοιτητές για χρόνια, το νομοσχέδιο του υπουργείου ισοπεδώνει τον χαρακτήρα δημόσιας εκπαίδευσης. Υπάρχει μια γενικότερη ισοπέδωση προς τα κάτω, η κυβέρνηση βγάζει όλα της τα απωθημένα στην δημόσια παιδεία. Θέλω ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε γειτονιά. Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τη σκληρή δουλειά, αλλά αν το κάνεις, να έχεις την ελπίδα ότι η ζωή σου θα γίνει καλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v