Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δίνετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ταυτίζεστε απόλυτα με τις συμπεριφορές του Π. Πολάκη. Μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές. Το σχέδιο της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Δίνετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε

Με βασικά... οχήματα τον Παύλο Πολάκη, το Μάτι, το κότερο, αλλά και την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια άκρως προεκλογική ομιλία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Επιχειρώντας την αποδόμηση των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού και προτάσσοντας το «αλαζονικό ύφος και ήθος» της κυβέρνησης, ταυτίζοντας τον πρωθυπουργό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το δίλημμα των εκλογών της 26ης Μαΐου και έκανε άνοιγμα στο σύνολο της κοινωνίας για τη διαμόρφωση μιας «νέας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας». Περιέγραψε συνοπτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, δηλώνοντας βέβαιος ότι η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ στην κυβέρνηση και τη χώρα να αλλάζει προς το καλύτερο.

«Στις 26 Μαίου ένας θα γελά και ένας θα κλαίει. Η ΝΔ θα πετύχει μια μεγάλη νίκη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για την Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από τον Πολάκη στα κότερα και από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων θα της νέας δημαγωγίας», σχολίασε ο επικεφαλής της ΝΔ για να εκτιμήσει ότι αυτά τα τυράκια δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Ελληνες. «Δίνετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε τα προηγούμενα χρόνια».

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Αντί να λένε νάτος νάτος ο πρωθυπουργός θα λένε νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για:

Το ντιμπέιτ 

Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να πηγαίνουμε στα κανάλια για συναγωνιζόμαστε ποιος θα κάνει νούμερα. Εδώ είναι ο ναός της δημοκρατίας, εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε.

Προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε για όλα τα θέματα, αφού έχει κλείσει η Βουλή.

Τον Παύλο Πολάκη

Η συμπεριφορά του είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής. Τα ψέματα τελείωσαν. Με την συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη. Μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, εκβιάζοντας τους βουλευτές σας που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε με τον Πολάκη μέχρι τέλος, αλλιώς εξουσία τέλος. Γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο κ. Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να κάνετε και να πείτε εσείς, αλλά δυσκολεύεστε λόγω της θέσης σας.

Το Μάτι

Τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον πολακισμό, έγινε μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν τους νεκρούς, έλεγαν ψέματα και έριχναν τις ευθύνες στους κατοίκους και τα ΜΜΕ.

Το κότερο 

Μετά το Μάτι, ο κ. Τσίπρας πήγε διακοπές, κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, όταν η χώρα μετρούσε νεκρούς. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής. Γιατί σήμερα δεν επαναλάβατε το δίλημμα «με τους πολλούς ή με την ελίτ;». Πώς όμως να μιλήσετε για την ελίτ; Αυτό είναι το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα. Δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος, αν ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καριέρα, κτίζοντας όλο του το πολιτικό αφήγημα στην δήθεν μάχη κατά των ελίτ που τάχα αντιμάχεται. Η ιστορία όμως αυτή τον εκθέτει και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι οι διακοπές στη θαλαμηγό δεν έγιναν άνευ ανταλλάγματος. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Ενώ, επιπλέον, ακούω ότι προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη». Αυτός είστε κ. Τσίπρα.

Την οικονομία

Η αριθμητική δείχνει μια Ελλάδα φτωχοποιημένη. Μια Ελλάδα με διαλυμένη τη μεσαία τάξη και στερημένη από τη δυναμική νεολαία που θα πάρει την σκυτάλη του αύριο. Η ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτείται πλέον, από την απεγνωσμένη αντιγραφή της δικής μας ατζέντας. Τι μπορώ να προσθέσω, όταν ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει υπέρ της αναθεώρησης των πλεονασμάτων που αυτός δέχτηκε κι εγώ αντιπαλεύω μόνος εδώ και χρόνια; Τι να πω όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, τώρα, μείωση των φόρων που εκείνος επέβαλε, αλλά εγώ την έχω περιγράψει ως μόνη λύση, ήδη, από την Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2016; Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις 120 δόσεις –έστω και αν αυτές καταλήγουν, τελικά, σε 18; Είπαμε, κύριε Τσίπρα, να μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος…

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Αποδεικνύεται ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αυτά που εξαγγείλατε χθες γιατί δεν τα παρουσιάσατε πριν ένα μήνα, πριν τρεις μήνες ή με τον προϋπολογισμό; Γιατί απλούστατα τώρα συνειδητοποιείτε τι θα σας συμβεί στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Καταβάλετε ως εγγύηση 5 δις από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων να μοιράσετε πολύ λιγότερα.

Παρουσιάζετε ως επιτυχία ότι παίρνετε πίσω μέτρα που ο ίδιος είχατε ψηφίσει, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Παίρνετε χρήματα από τη μία τσέπη όλων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου για να δώσετε κάποια στην τσέπη των μισών. Με απλά λόγια ξεζουμίζατε τέσσερα χρόνια τους Έλληνες και θυμηθήκατε τις ελαφρύνσεις 18 μέρες πριν από τις εκλογές. Και όλα αυτά την ώρα που η ανάπτυξη αναθεωρείται προς τα κάτω και οι επενδύσεις είναι στον πάτο. Την ώρα που η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί. Για ποια υπεραπόδοση μιλάτε όταν ο βασικός δείκτης της οικονομίας, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει πέσει και τα 4 χρόνια της θητείας σας έξω; Ας αφήσει ο κ.Τσίπρας τα ψέματα και τους τακτικισμούς, κι ας κάνει κάτι απλό: να ψηφίσει εδώ και τώρα την τροπολογία μας που καταθέσαμε στη Βουλή σήμερα το πρωί και ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου.

Τις εκλογές

Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Όμως, στην πραγματικότητα, μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη -που τόσο φοβάται ο κ. Τσίπρας. Και στέλνουμε έτσι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που λαχταρούν όλοι οι Έλληνες. Θα είναι εξάλλου η πρώτη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η βουβή οργή του «ως εδώ» που αισθάνονται οι Έλληνες. Η ψήφος αυτή δεν θα είναι ούτε απλό «μήνυμα διαμαρτυρίας» προς κάποιους, ούτε ανέξοδο «σήμα συμπάθειας» προς κάποιους άλλους. Ο πολίτης δεν πρέπει να την ξοδέψει σε εύκολα συνθήματα ή να την ακυρώσει σε σχήματα χωρίς αποτέλεσμα. Είναι απόφαση ευθύνης. Κι εντολή που οφείλει να δοθεί με το μυαλό και την καρδιά. Στα παραβάν δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές και τοπικούς άρχοντες. Αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Είναι, άλλωστε, η πρώτη ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό, να μιλήσει ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος τρόπος να απαντήσουν οι πολίτες στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στο εθνικό Λάθος των Πρεσπών.

Το σχέδιο της ΝΔ

Το δικό μας σχέδιο είναι χαμηλοί φόροι, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, νέες δουλειές, πραγματική ανάπτυξη, ώστε οι δανειστές να πληρώνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και από το νέο πλούτο που δημιουργείται και όχι από το υστέρημα των Ελλήνων. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Γι’ αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών –και, μάλιστα, σε ποσοστό διπλάσιο για τις χαμηλότερες αμοιβές. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και τους φορολογικούς συντελεστές ώστε να αυξηθεί το εισόδημα ιδιοκτητών ακινήτων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αγροτών.

Αλλά χαμηλώνουμε και τις εισφορές, ώστε να ανακουφιστούν όλοι οι εργαζόμενοι. Πιστεύουμε στις νέες επενδύσεις που θα φέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές. Και επενδύουμε στη δημιουργικότητα του Έλληνα. Επιμένω ότι μόνο ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων θα κάνει τους εργαζόμενους και ειδικά τους νέους ότι θα πάρουν σύνταξη και θα εξασφαλίσει βιωσιμότητα στην ασφάλιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v