Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Εποικοδομητικές οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε Αμερικανούς και Κινέζους εκπροσώπους στην Ουάσιγκτον. Συνεχίζονται οι συνομιλίες τόνισε ο Τραμπ, ο οποίος είπε ότι η άρση των δασμών θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τραμπ: Εποικοδομητικές οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τους Κινέζους διαπραγματευτές για το εμπόριο. 

Ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε καθώς έφευγε από το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ, ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν για σήμερα.

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Όσον αφορά το ενδεχόμενο άρσης των δασμών που επιβλήθηκαν στην Κίνα, είπε ότι θα εξαρτηθεί από το πως θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λίου Χε, ο οποίος προϊστατο της κινεζικής αντιπροσωπείας, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει ότι οι συνομιλίες «πήγαν σχετικά καλά». 

Εν τω μεταξύ, αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times έγραψε στο Twitter ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στο Πεκίνο. «Έμαθα από κυβερνητικές πηγές ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν κατέρρευσαν. Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι οι συνομιλίες είναι εποικοδομητικές και θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις. Οι δύο πλευρές συμφωνούν να συναντηθούν ξανά στο Πεκίνο στο μέλλον» έγραψε σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε στο Twitter ότι δεν είναι «σε καμία απολύτως βιασύνη» για να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, την ώρα που οι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για τη δεύτερη μέρα συνομιλιών στην Ουάσιγκτον.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο -δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για βιασύνη- καθώς οι δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας $250 δισ. πληρώνονται πια στις ΗΠΑ από την Κίνα», σημειώνει.

Σε άλλο μήνυμά του εκφράζει την ελπίδα «ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!», προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια «χάνουμε 500 δισ. δολάρια τη χρονιά, από την τρέλα του εμπορίου με την Κίνα. ΟΧΙ ΠΙΑ!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v