Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει

Ο κ. Τσίπρας πρώτος έθεσε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης από τον λαό στις ευρωεκλογές, σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η «μονταζιέρα του Μαξίμου» διαστρέβλωσε τι είπα για την 7ήμερη εργασία.

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει

Βέβαιος για την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μετατόπιση της θέσης του όσον αφορά τη σημασία της κάλπης της 26ης Μαΐου.

«Ο κ. Τσίπρας πρώτος έθεσε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης από τον λαό στις ευρωκλογές. Στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμναν και μας είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι απλά μια δημοσκόπηση. Ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει. Οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μια σημαντική οπισθοχώρηση από αυτό που έλεγε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Οι ευρωεκλογές, όπως είπε, «είναι μια εθνική κάλπη. Προφανώς το βράδυ της 26ης Μαΐου ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ψήφο του ελληνικού λαού». Αυτό που θέλει ο ίδιος, όπως είπε, είναι μια καθαρή νίκη, «ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι κάλπες της 26ης Μαΐου θα είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, αλλά και επιδοκιμασίας της ΝΔ», σημείωσε.

Χαρακτήρισε τη βούληση του λαού σεβαστή, εξέφρασε τη σιγουριά ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και απάντησε στον πρωθυπουργό ότι «το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη ΝΔ, το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με δηκτικό ύφος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως επιφυλάσσει στον πρωθυπουργό «ένα πολύ καλό δώρο το βράδυ της 26ης Μαΐου, θα ήθελα να τον στείλω με τη στήριξη του λαού σε μια μόνιμη ξεκούραση».

Όσον αφορά τα εργασιακά και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συζήτηση για τις 7 μέρες εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όλοι έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς είπα και πως η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε τα πράγματα.

Προφανώς η σύμβαση του Παπαστράτου είναι καλή, την έχω χαιρετίσει άλλωστε.

Εγώ δεν μπορώ να διαστρεβλώσω τα λόγια του πολιτικού μου αντιπάλου. Θέλουμε και άλλες επενδύσεις όπως αυτή του Παπαστράτου», ανέφερε.

Τόνισε δε την ανάγκη  να δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. «Υπάρχει μοντέλο που μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα υπέρ των εργαζομένων», υποστήριξε και χαρακτήρισε σημαντικό «το πώς αυτό το μοντέλο θα μεταλαμπαδευτεί στις μικρότερες επιχειρήσεις».

Η υγεία

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ' ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είπε πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις, θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ' εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».

Για την Παιδεία ανέφερε πως «τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πώς θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φάση, θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες». 

Για το Δημόσιο είπε πως «έχω ψηφίσει νόμο για τη μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών. Και πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τους διορισμούς πολιτευτών σε θέσεις ευθύνης τόνισε πως «νομίζω ότι θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δεν μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v