Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η κοινωνία έχει προσπεράσει τον κ. Τσίπρα

«Αυτό το οποίο περιμένει ο κόσμος να ακούσει από μας, και πρέπει να του το εξηγήσουμε, είναι τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα».

Μητσοτάκης: Η κοινωνία έχει προσπεράσει τον κ. Τσίπρα

«Καλή επιτυχία δεν μπορώ να πω, αλλά θα ευχηθώ καλή δύναμη» Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μία απρόσμενη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό τους περίπτερο στα Τρίκαλα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μία σύντομη συνομιλία σε καλό κλίμα με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε πως ακόμη και όταν η αντιπαράθεση είναι σκληρή, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο αναπάντεχο γεγονός στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Κώστα Φορτούνη που αυτή την περίοδο προετοιμάζεται με την εθνική ομάδα ενόψει του αγώνα με την Ιταλία. Στη σύντομη συνομιλία που είχαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του.

Κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε επίσης μια στάση στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου (gisemi), ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις. Εκεί τον ξενάγησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “gisemi”, Οδυσσέα Ράπτη. Ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνετε σε μικρή κλίμακα αυτό που θα έπρεπε να κάνει το κράτος σε πολύ μεγαλύτερη», ενώ πρόσθεσε: «το 2001, όσο εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα, είχα προτείνει να δημιουργηθεί η πρώτη θερμοκοιτίδα καινοτομίας στην Ελλάδα. Όταν η έννοια της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ήταν λίγο πολύ ξένες».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Δήμαρχο υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση του Δήμου Τρικκαίων αποτελεί «έναν οδηγό για το πώς “έξυπνες” ηγεσίες μπορούν να κάνουν τις πόλεις πολύ πιο
“έξυπνες” προς όφελος όλων. Και των δημοτών αλλά και των νέων που θα έρθουν για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον για επιχειρηματικότητα». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του αυτής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με εκπροσώπους από τέσσερις νέες καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με smart apps και την επίδραση που αυτές οι εφαρμογές έχουν στα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο πρωτοποριακό Κέντρο Ελέγχου του Δήμου Τρικκαίων που στεγάζεται στο δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις καινοτόμες δράσεις του δήμου που ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «τα Τρίκαλα είναι μία από τις πιο δυναμικές πόλεις». Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε και το έργο της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Όταν ο δήμαρχος βγαίνει και λέει ότι “εγώ θα εφαρμόσω τον αντικαπνιστικό νόμο” ενστερνίζεται απόλυτα την δική μας πολιτική. Αυτό θα πρέπει να συμπαρασύρει και μία ολόκληρη πόλη, και αύριο μία ολόκληρη χώρα σε αυτήν την προσπάθεια. Και βέβαια, τίποτα δεν γίνεται εάν η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να είναι συμμέτοχη».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να κάνει και μία βόλτα στην πόλη όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες. Μία νέα κτηνοτρόφος που συνάντησε του είπε χαρακτηριστικά ότι «η κτηνοτροφία πεθαίνει» και πως «αν χάσουμε τη φέτα δεν θα μπορούμε να κρατηθούμε». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τη διαβεβαίωσε πως όπως στο παρελθόν έδωσε αγώνα για τη φέτα, έτσι και αύριο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους και θα στηρίξει τον κλάδο.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα έκλεισε με μία στάση στο Μουσείο Τσιτσάνη όπου τον υποδέχθηκαν γυναίκες που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Εκεί συνομιλώντας μαζί τους υπογράμμισε πως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος είναι προσανατολισμένη στο σχέδιο του για την Ελλάδα του αύριο.

«Θεωρώ ότι η κοινωνία έχει προσπεράσει τον κ. Τσίπρα. Αυτό το οποίο περιμένει ο κόσμος να ακούσει από μας, και πρέπει να του το εξηγήσουμε, είναι τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Για αυτό μιλάμε για λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, περιφερειακή ανάπτυξη και έμφαση στον αγροτικό τομέα. Οι δουλειές θα έρθουν μόνο με επενδύσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα», τόνισε. Ενώ πρόσθεσε πως «οι δουλειές θα έρθουν και από μικρομεσαίους οι οποίοι θα πάρουν το ρίσκο να μεγαλώσουν τη δουλειά τους ή από αγρότες που θα γυρίσουν στον τόπο τους και θα κάνουν κάτι ουσιαστικό που θα τους δίνει εισόδημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v