Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη η χώρα, είπε ο Κ. Μητσοτάκης από τη Λάρισα. Εμείς δεν μπορούμε να σαγηνεύσουμε τους πολίτες με επιδόματα αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Μητσοτάκης: Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

«Την 26η Μαΐου να στείλουμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα: Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Λάρισα. Την άλλη Κυριακή, όπως είπε, «θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Με αξιοπρέπεια. Λέξη που ξεχάσαμε όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Καλούμαστε να κάνουμε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, να κάνουμε το 3 στα 3 στις κάλπες της 26ης Μαΐου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, ενώ τόνισε πως θα καταλήξει σε δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 22 και στο 11% και πως θα αγωνιστεί να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Τόνισες δε ότι θα αγωνιστεί να επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας, είτε πρόκειται για τις συνοικίες της Αθήνας είτε τα χωριά της περιφέρειας. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μένα. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάσουν την επόμενη κυβέρνηση», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε τις προτάσεις της ΝΔ για τους αγρότες και υπογράμμισε ότι «κάναμε και την δική μας κριτική. Είμαστε ανανεωμένοι, είμαστε η νέα ΝΔ που κρατάει ως κόρην οφθαλμού την παρακαταθήκη και αξίες του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Αναφερόμενος στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, όπως είπε, «συμπυκνώνει την εμπειρία και την ανανέωση. Έχουμε εξαιρετικούς υποψηφίους, σχέδιο, όραμα, αυτοπεποίθηση».

Παράλληλα, απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες, καλώντας τους να στηρίξουν τη ΝΔ και συγκεκριμένα:

1. Τους «αγωνιστές και φίλους της παράταξης που δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, έμειναν μαζί μας στα δύσκολα». Η ΝΔ, σημείωσε, «είναι το μόνο κόμμα που έχει πραγματικά ρίζες στην κοινωνία γιατί είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε όλους τους Έλληνες».

2. Σε παλαιούς ψηφοφόρους της ΝΔ, πολλοί από τους οποίους «χάθηκαν στην πορεία».

3. Στους πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. «Πολλοί πίστεψαν ότι θα μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο το μνημόνιο. Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας».

4. Στα νέα παιδιά, τα οποία κάλεσε να ψηφίσουν και να μην απέχουν. «Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν, όχι από αυτούς που απέχουν. Να σκεφτούν προσεκτικά, να ψηφίσουν με το μυαλό και την καρδιά. Καλώ τη νεολαία να έρθει να ψηφίσει. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να διαμορφώσει το μέλλον χωρίς εσάς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε πως «δεν είναι η ώρα για ίσες αποστάσεις, αλλά για ξεκάθαρες επιλογές. Το διακύβευμα είναι τι χώρα θέλουμε, τι δημοκρατία θέλουμε, αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα είμαστε ασφαλείς ή ανασφαλείς. Δεν θα διχάσω τους Έλληνες, θα ενώσουμε τους Έλληνες. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφος. Η ΝΔ πρέπει να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των εκλογών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε εξάλλου τα στελέχη της παράταξης να βοηθήσουν «να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v