Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων

Η ΝΔ έχει προτείνει να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνάντηση με ιδιωτικούς υπαλλήλους στην Καλλιθέα. Οι ποιοτικές υπηρεσίες περνούν μέσα από ευχαριστημένους εργαζόμενους.

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων

«Πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης, θα δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε στην Καλλιθέα με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Από εκεί, όπως είπε, «θα αντιμετωπιστεί η ανεργία, μέσα από έκρηξη επενδύσεων που θα δώσει ευκαιρίες σε ανέργους. Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται η δύναμη των εργαζομένων και επανέρχεται η ισορροπία στο σωστό της επίπεδο», τόνισε και έφερε, ως παράδειγμα, το Ελληνικό: «Από μόνο του θα μπορούσε να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει», ανέφερε.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον αρχηγό της, «είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων, το κόμμα της εργασίας, ένα βαθιά λαϊκό κόμμα που ήταν είναι και είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους. Όμως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα σίγουρα θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι από το σχέδιό μας. Εγγυόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε πράξη με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης για καλύτερους μισθούς, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, συμμετοχή τους στην επιτυχία της επιχείρησης, καθώς και σύνδεση αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση.

Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, υποστήριξε, «θα οδηγηθεί η ανάπτυξη από το 2 στο 4% και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο «στρεβλό κίνητρο» να προσλαμβάνει ο εργοδότης κάποιον τάχα με μερική απασχόληση, αλλά αυτός να εργάζεται με πλήρη απασχόληση.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του ότι η ΝΔ θα μειώσει φόρους και εισφορές, όπερ σημαίνει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους και όχι μόνο για κάποιους. «Εμείς δεσμευόμαστε ότι η μείωση του αφορολόγητου δε θα εφαρμοστεί. Επίσης, δεσμευόμαστε για εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Και για τη μείωση εισφορών της κύριας σύνταξης στο 15% εντός μίας τετραετίας», είπε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε και στο φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά» του την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Το αποδείξαμε και όταν είμαστε κυβέρνηση, όταν επιβάλαμε δυσβάσταχτα πρόστιμα σε όσους επιχειρηματίες δεν δήλωναν τους εργαζομένους τους, αλλά μειώσαμε και τις εργοδοτικές εισφορές τους. Ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει ο ίδιος να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να τους δώσουμε την βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας του».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε τη βούλησή του οι εργαζόμενοι να μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία και πάνω σε αυτό πρότεινε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους, όπως η επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση, φαγητό, ίσως και παιδικούς σταθμούς που θα λειτουργούν μέσα στις επιχειρήσεις.

«Καλές επιχειρήσεις είναι αυτές που προσφέρουν καλούς μισθούς και νοιάζονται για τους εργαζομένους τους», σημείωσε, ενώ για το ζήτημα του κατώτατου μισθού επανέλαβε την πρότασή του ότι πρέπει να αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Αντίστοιχα, είπε ότι πρώτη η ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι λίγο μεγαλύτερης εργασίας τελικά να μείνουν εκτός εργασίας.

Η πρώτη επένδυση μιας επιχείρησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι οι εργαζόμενοι, γιατί θα το επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο αν είναι οι ίδιοι ικανοποιημένοι».

Επίσης, έκανε λόγο για συμφιλίωση της εργασίας με την προσωπική και οικογενειακή ζωή. «Αφορά πρωτίστως, αλλά όχι μόνο, τις γυναίκες», τόνισε και επανέλαβε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, επί της κυβέρνησής του, καθώς και το εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v