Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Θέλω να ενώσω τους Ελληνες, αναλαμβάνω την ευθύνη

«Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον Ψηλορείτη», δήλωσε από τα Χανιά. «Ολοι μαζί θα κάνουμε πράξη τον μεγάλο στόχο: να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια».

Μητσοτάκης: Θέλω να ενώσω τους Ελληνες, αναλαμβάνω την ευθύνη

Το δίλημμα των εκλογών της άλλης Κυριακής επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Χανιά. Με προσωπικές αναφορές και συναισθηματικό ύφος, ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε ενώπιον των συμπατριωτών του τα παραδείγματα του Ελευθέριου Βενιζέλου και του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δήλωσε βέβαιος για την αλλαγή σελίδας από την 27η Μαϊου και ζήτησε «να μην ξοδευτεί καμία ψήφος σε λάθος κατεύθυνση», καθώς «μόνο ένα καθαρό μήνυμα θα φέρει την καθαρή λύση». Ξόρκισε δε την τακτική των ίσων αποστάσεων ή τα «πειράματα με θνησιγενή σχήματα», εμφανίστηκε ενωτικός απέναντι στον «διχαστικό λόγο» του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι περιγράφει «μια τρομακτική ΝΔ που όμως πολύ απλά δεν υπάρχει».

«Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον εθνικό διχασμό ως τον μεγάλο αντίπαλο. «Ναι θέλω να ενώσω τους Ελληνες, αναλαμβάνω την ευθύνη. Μαζί θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», είπε.

Στην ομιλία του επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα: Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη. Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «κρίσιμη αναμέτρηση», με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι ευρωεκλογές, αφού είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων μετά από τέσσερα χρόνια.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για «αμέτρητα ψέματα, φόρους, διχασμό και εθνική ταπείνωση από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι Έλληνες δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν και με την ψήφο τους θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Ως εδώ να φύγει επιτέλους η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά».

Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα της κάλπης: «Πολιτική αλλαγή ή τέλμα και στασιμότητα; Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την προκοπή ή την καθήλωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε με την ΝΔ του αύριο ή τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Με όλους τους Έλληνες ή τους λίγους;».

Για την οικονομία, όπως είπε, στόχος του είναι η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη. «Συνδέουμε την εθνική πρόοδο με μισθούς και συντάξεις. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο να αυξάνονται οι αποδοχές των πολιτών και αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο. Η φωτεινή Ελλάδα που οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμοιβόμενες δουλειές.

Δεσμεύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για:

* Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Η μείωση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στερήσει μια σύνταξη και έναν μισθό από τον καθένα. Αυτοί που καταργούν την 12η σύνταξη, έρχονται και βαφτίζουν ένα επίδομα 13η σύνταξη. Μόλις οι συνταξιούχοι είδαν τα λεφτά που παίρνουν διαπίστωσαν πως τα κουτσουρεμένα επιδόματα που μοίρασε άρον άρον ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την ψήφο τους.

* Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 9% για τα 10.000 ευρώ.

* Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και των τελικών συντελεστών του ΦΠΑ στο 22% και στο 11%.

* Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

«Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται», είπε και, απευθυνόμενος στα νέα παιδιά, τους είπε ότι «η δική μας έμφαση είναι στις νέες καλοπληρωμένες δουλειές, που θα προκύψουν μόνο από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Θα εργαστώ ακούραστα ώστε να σαρώσω ό,τι εμποδίζει τις επενδύσεις στη χώρα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους νέους ψηφοφόρους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα, αφού «η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους».

Επίσης, απευθύνθηκε στους παλιούς φίλους της ΝΔ, «που με τον καιρό πήραν αποστάσεις. Τώρα γυρίζουν στο σπίτι τους. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα». Κάλεσε δε σε συμπαράταξη και τους φίλους άλλων κομμάτων. «Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα ενάντια στον λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν ίσιες αποστάσεις. Η απάντηση της προόδου μόνο αν εκφραστεί ενιαία θα είναι και αποτελεσματική», είπε. Αναφερόμενος επίσης στους συμπολίτες «που πίστεψαν και προδόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», τους ζήτησε «να αφήσουν πίσω τις πολιτικές προκαταλήψεις του παρελθόντος. Τους ζητώ να με εμπιστευτούν. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω ,με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι θα τους μιλάω πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αξίζουμε καλύτερα».

Η ΝΔ, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν κοιτάζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά, βλέπει μόνο μπροστά. Ο τόπος θέλει μια άλλη κυβέρνηση γιατί η αναγέννηση της Ελλάδος είναι υπόθεση όλων όσοι ζητούν αλήθεια, ενότητα, εθνική περηφάνια. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, κανένας δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι και καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο ένα καθαρό μήνυμα θα φέρει την καθαρή λύση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v