Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι κόμματα που την επόμενη των εκλογών δεν θα έχουν λόγο απηύθυνε ο Κ. Μητσοτάκης. Ψηφίζουμε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε από την Πάτρα.

Μητσοτάκης: Δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος

Στην προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την λεγόμενη 13η σύνταξη επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι πολίτες δεν ξεχνούν και δεν παρασύρονται από φτηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της ύστατης ώρας», είπε, χαρακτηρίζοντας μεν «καλοδεχούμενη» την συγκεκριμένη παροχή, «αλλά όχι 13η σύνταξη, όπως κάποιοι βάφτισαν το συγκεκριμένο επίδομα». Απευθυνόμενος ειδικά στους συνταξιούχους, σημείωσε: «Έχετε αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζεστε με ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής. Στις κάλπες θα δώσετε την απάντησή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ό,τι κάνουν πια οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος. Και δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλλον για μια ειρωνεία της ιστορίας μοιάζει, γιατί η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται σαν φάρσα», ανέφερε.

«Δεν είμαστε ούτε με τους πολλούς ούτε με τους λίγους, είμαστε με όλους τους Έλληνες και δουλειά μου είναι να ενώσω την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι οι εκλογές της 26 Μαΐου «φέρνουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος μας». Το σχέδιό του, είπε, για μία φωτεινή Ελλάδα βασίζεται σε χαμηλότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. «Σας ζητώ να μετατρέψουμε τη βουβή οργή μιας πληγωμένης απογοητευμένης κοινωνίας σε θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα μιλήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες και θα πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και θα απαντήσουν σε όλα όσα ζήσατε, στα πολλά ψέματα, στους δυσβάσταχτους φόρους, στο θλιβερό διχασμό στον οποίο και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν και στην εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Παράλληλα, τάχθηκε εμφατικά κατά των ίσων αποστάσεων, της χαλαρής ψήφου, αλλά και των πειραμάτων «με κόμματα μίας χρήσης».

Έθεσε για μία ακόμη φορά το διακύβευμα των εκλογών: «Θέλουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ή θέλουμε τέλμα και στασιμότητα; Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την προκοπή ή την καθήλωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Τη σιγουριά και την ασφάλεια ή την ανασφάλεια; Την εθνική περηφάνια ή την εθνική ταπείνωση; Την αξιοπρέπεια ή την πολιτική χυδαιότητα;».

Οι πολίτες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι οπλισμένοι με την δική τους βιωματική εμπειρία. Έχουν πάθει και έχουν μάθει, ξέρουν τους δύο κόσμους που έχουν μπροστά τους. Μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων».

Καλοπληρωμένες δουλειές

Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, κατά τον πρόεδρό της, «περιλαμβάνει πολλές καλοπληρωμένες δουλειές για να μην φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές που θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα... Δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρός σας. Θα εργαστώ ακούραστα για να σαρώσω όλα τα εμπόδια που δεν αφήνουν να αναπτυχθούν οι επενδύσεις», ανέφερε, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια που έχει ως προτεραιότητά του.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «κάποιοι σαν να θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, σαν να μην καταλαβαίνουν ότι ο τόπος πλήρωσε ακριβά τον εθνικό διχασμό. Δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, αλλά για να αρχίσουμε όλους το χτίσιμο της νέας Ελλάδας».

Κάλεσε τους νεοδημοκράτες να πείσουν τους φίλους τους «που μπορεί σήμερα να αισθάνονται, ίσως και δικαιολογημένα, μια καχυποψία απέναντι στην πολιτική, ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν, όχι από αυτούς που απέχουν».

Και πάλι απευθύνθηκε στους παλαιούς φίλους της ΝΔ ζητώντας τους να γυρίσουν «σπίτι τους», αλλά και σε όσους πολίτες στηρίζουν σήμερα άλλα κόμματα, «ταυτόχρονα όμως βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στον λαϊκισμό». Όπως είπε, «σας θέλω μαζί ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Είμαστε πια πιο ώριμοι, μάθαμε, ξέρουμε ότι απέναντι στον λαϊκισμό, υπάρχει η αλήθεια, η σοβαρότητα και η σκληρή δουλειά».

Προσδιόρισε ως σκοπός του όχι να γίνει «απλά μια ακόμα κυβέρνηση, αλλά μια άλλη, διαφορετική κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v