Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριάκος: Ψηφίζουμε για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή

Με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης δρα ο Ρουβίκωνας, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία με λαϊκισμό. Το ΕΛΚ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά.

Κυριάκος: Ψηφίζουμε για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή

Τη σιγουριά ότι με κυβέρνηση της ΝΔ η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να φτάσει σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 24/7. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης» και διεμήνυσε πως «εμείς, με μία άλλη πολιτική, μπορούμε να πετύχουμε αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης πολύ σύντομα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας για τα πλεονάσματα».

Αναφορικά με τη λεγόμενη 13η σύνταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψή του πως «δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν σήμερα να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές», είπε και εμφανίστηκε φιλόδοξος να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, «ώστε να μη χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και τα εγγόνια. Γι' αυτό δεν έχω ακούσει τίποτε από την άλλη πλευρά», σημείωσε και εκτίμησε ότι «το Μητσοτάκης - Τσίπρας το βράδυ των εκλογών θα γράφει 1-0» (σ.σ. προφανώς εκ παραδρομής είπε τα δυο ονόματα με ανάποδη σειρά).

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επειδή «δεν λέει πολλά για την επόμενη ημέρα και διαστρεβλώνει αυτά που λέμε εμείς. Δεν θα τον ακολουθήσω. Θα μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο», ανέφερε. Πρόσθεσε δε πως «η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο για την Κομισιόν, αυτόν θα πρέπει να στηρίξει ο κ. Τσίπρας, άρα έξω από τον πυρήνα των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων της επόμενης μέρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι, εφόσον εκλεγεί το κόμμα του, δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν την Κυριακή «για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή, πιστεύω ότι θα ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη. Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση για το τι είναι προοδευτική πολιτική και τι συντήρηση». Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «βαθιά συντηρητική δύναμη» και «μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό, για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Η ΝΔ, υποστήριξε ο αρχηγός της, «είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αν τα διλήμματα αυτών των εκλογών είναι εάν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός ή η αλήθεια, αν θα είμαστε με την Ευρώπη ή τον Μαδούρο, οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν».

Έστειλε μάλιστα νέο μήνυμα προς τη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ: «Δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων κι αυτοί που τα λένε, δεν τα πολυπιστεύουν. Με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσαμε, με την κυρία Γεννηματά ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση. Όλα αυτά λέγονται για λόγους τακτικής». Προχώρησε μάλιστα σε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να εμπιστευτούν τη ΝΔ: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε δυνάμεις που παραδοσιακά δεν συντάσσονται με τη ΝΔ, να συνταχθούν με την προσπάθειά μας».

Έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και στο θέμα της ασφάλειας, με αφορμή και το χθεσινό περιστατικό με την επίθεση στο κτίριο της Βουλής: «Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Στην πρώτη επίθεση, θυμάμαι τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους, με ταξί. Δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που γίνεται, είναι συμπαράσταση σε έναν καταδικασμένο αμετανόητο δολοφόνο», τόνισε. Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή, κατά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι αποκρουστικός, δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο».

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, απόκτηση νέων περιπολικών και καινούριων αλεξίσφαιρων για τους αστυνομικούς.

Για την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πως «αν συνεχίσει τις προκλήσεις, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές κυρώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v