Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εδώ στο Περιστέρι είναι το πολιτικό μου σπίτι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύομαι γι’ αυτά απέναντί σας, ξέρετε ότι μιλώ την γλώσσα της αλήθειας». Δεν θα πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη σε κόμματα που την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν ρόλο ή δεν θα έχουν λόγο.

Μητσοτάκης: Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαιος για την «καθαρή νίκη» στις εκλογές της Κυριακής εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Περιστέρι. Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του, προκειμένου «να πάμε όλοι μαζί μπροστά». Έκανε λόγο για «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που φέρνει ευκαιρίες, επενδύσεις, ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους».

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση στην οποία -όπως είπε- οι πολίτες θα απαντήσουν «στα όσα έζησαν: Στα ψέματα, στους φόρους, στο φόβο, στο διχασμό και στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών». Σε τέσσερις ημέρες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή».

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο της «χαλαρής ψήφου», καθώς και για την «χαμένη ψήφο σε κόμματα χωρίς ρόλο και λόγο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα. Ούτε και για ίσες αποστάσεις», είπε και προσδιόρισε το δίλημμα της κάλπης: «Με τη Ν.Δ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες. Με την αλήθεια ή με το ψέμα. Με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα. Με την αλλαγή ή με το αδιέξοδο».

Προσδιόρισε ως όραμά του για την επόμενη μέρα ο πλούτος της Ελλάδας να μεγαλώσει και μερίδιο σε αυτόν να έχουν όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό, τόνισε, το σχέδιο της ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη της χώρας με τους μισθούς και τις συντάξεις: όσο αυξάνεται το Εθνικό Προϊόν, τόσο πρέπει να αυξάνονται και οι αμοιβές των πολιτών κάθε χρόνο. Και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οι χαμηλότεροι μισθοί και συντάξεις, να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό. Μόνο έτσι θα βγούμε από τη μιζέρια. Μια μιζέρια που δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Επιδόματα που δίνονται λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές. Η ψήφος δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα», ανέφερε, σχολιάζοντας τις τελευταίες κυβερνητικές παροχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στην «αληθινή κοινωνική πολιτική» που περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, με υγεία για όλους και μια σύγχρονη δημόσια παιδεία. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι πρώτο απ' όλη τη χώρα το Περιστέρι θα αποκτήσει το δικό του πρότυπο δημόσιο σχολείο.

Παράλληλα, με τις προσλήψεις σε Υγεία και σε Παιδεία, επανέλαβε την υπόσχεσή για ενίσχυση της αστυνομίας με 1.500 νέα στελέχη, δίνοντας έμφαση και στο θέμα της ασφάλειας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες για πρόοδο και προκοπή. Και θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο. Κυρίως στις λαϊκές συνοικίες. Δεν μπορεί να ζουν οι οικογένειες με τον τρόμο ότι θα μπουν οι εγκληματίες στο σπίτι τους. Δεν μπορεί οι καταστηματάρχες να έχουν το φόβο πως θα περάσουν οι κουκουλοφόροι να σπάσουν τις βιτρίνες τους. Δεν μπορεί οι φοιτητές να βρίσκουν βαποράκια και τραμπούκους στα προαύλια και στα αμφιθέατρα. Δεν μπορεί η ίδια Βουλή των Ελλήνων να βεβηλώνεται. Και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση να ασχολείται με το πώς θα πάρει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας. Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνος που δεν έχει μετανοήσει δημόσια για όσα έκανε. Εμείς θα διώξουμε το φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές», ανέφερε.

Τέσσερις δέσμες μέτρων

Αναφορικά με την οικονομία, ο πρόεδρος της μίλησε για τέσσερις δέσμες μέτρων που θα εφαρμόσει:

1. Τη διατήρηση του αφορολόγητου.

2. Την μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, την καθιέρωση αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και τα 2.000 ευρώ ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

3. Τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΦΠΑ στο 11% και στο 22%.

4. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες, σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε τρία παραδείγματα που σχετίζονται με την οικονομική του πολιτική:

Παράδειγμα πρώτο: Μετά τις φοροελαφρύνσεις και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όπως είπε, οι τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες θα πληρώνουν φόρο μέχρι 900 ευρώ, ενώ σήμερα πληρώνουν συνολικά 2.850 ευρώ το χρόνο. «Με τη δική μας πολιτική, θα εξοικονομούν 1.950 ευρώ ετησίως», σημείωσε.

Παράδειγμα δεύτερο: Χάρη στη διατήρηση του αφορολογήτου από την ΝΔ, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο συνταξιούχος δεν θα χάσει την 12η σύνταξη. «Ενδεικτικά, αν η σύνταξή του είναι 750 ευρώ το μήνα, αύριο θα κρατήσει στην τσέπη του 442 ευρώ παραπάνω», υποστήριξε.

Παράδειγμα τρίτο: Με την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, «οι πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Αττικής που έχουν μια μέση ιδιοκτησία, θα γλυτώσουν τουλάχιστον 150 ευρώ».

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα, εμφανιζόμενος βέβαιος για την επικράτηση του Γιώργου Πατούλη.

Παράλληλα, απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. «Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα. Εδώ εγώ μιλάω σήμερα στο κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου»! Και βέβαια, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ανάμεσα στον πατριωτισμό και τις συνεχείς υποχωρήσεις. Ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη φτωχοποίηση. Πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή». Στράφηκε επίσης και στους πολίτες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ «και προδόθηκαν από αυτόν. Τους θέλουμε δίπλα μας, στην προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα», σημείωσε.

Και κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ: «Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Και μόνο μια δυνατή Ν.Δ θα φέρει μία νέα Ελλάδα. Αυτήν που αξίζουν οι Έλληνες και που μπορούμε να την φέρουμε μαζί. Όλοι, λοιπόν, στον αγώνα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Το Περιστέρι δείχνει το δρόμο. Η Δυτική Αθήνα δείχνει το αύριο. Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη Ν.Δ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v