Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού τα επιδόματα

Η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας και όχι από το υστέρημά της, είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Αμεσα η κατάργηση του ασύλου.

Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού τα επιδόματα

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών ανέδειξε, μέσα από νέα συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής. Η ιστορία με τον Κουφοντίνα είναι μια ένδειξη υποστήριξής του από την πλευρά της κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε, πρόκειται για έναν αμετανόητο καταδικασμένο τρομοκράτη. Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης και προσπαθεί να εκβιάσει τη δημοκρατία. Είναι αδιανόητο να μη φυλάσσεται αποτελεσματικά η Βουλή. Στον βαθμό που ο πρόεδρος εποπτεύει τον φρούραρχο, έχει την ευθύνη που του αναλογεί», σημείωσε. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του για άμεση επιχειρησιακή ενίσχυση της αστυνομίας, με αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει. Μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η ΕΛΑΣ θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς «σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας. Πολιτική προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών».

Αναφορικά με τη λεγόμενη 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «προεκλογικό επίδομα που χορήγησε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους» και το χαρακτήρισε ως «ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο, δική μου πρόταση είναι να μη δίνονται τέτοιες παροχές τρεις μήνες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση. Αν ήταν, θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια», σημείωσε.

Η ΝΔ, όπως είπε, «θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας και όχι από το υστέρημά της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v