Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Την Κυριακή θα πούμε το μεγάλο «όχι» στα ψέματα

Ως το πρώτο βήμα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή βλέπει τις εκλογές της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί την τελευταία στιγμή να εξαπατήσει με «αντίδωρα». Πρώτη προτεραιότητά του για τα νέα παιδιά «είναι οι πολλές, καλές, νέες δουλειές».

Μητσοτάκης: Την Κυριακή θα πούμε το μεγάλο «όχι» στα ψέματα

Με όχημα την «κακή συμφωνία των Πρεσπών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φλώρινα εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

«Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να βρεθώ εδώ στη Φλώρινα, μαζί σας, ούτε θέλω αυτός ο ευλογημένος τόπος να ταυτίζεται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία. Ξέρετε με πόσο πατριωτισμό φερθήκαμε από την πρώτη στιγμή, όμως τελικά ο κ. Τσίπρας εκχώρησε στους Σκοπιανούς όχι μόνο το όνομα, αλλά και τη γλώσσα, την ταυτότητα και την εθνότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη, μας ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε, όμως δεν το κάναμε γιατί η συμφωνία δεν εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις συνέπειες».

Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι την ίδια ακριβώς διαδρομή που κάνει ο ίδιος τώρα, είχε ακολουθήσει και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από 30 χρόνια. «Το λέγαμε τότε πορεία προς τον λαό, εγώ προτιμώ να το λέμε πορεία με τον λαό, γιατί μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», σημείωσε στους ακρίτες του βορειοδυτικού άκρου της χώρας, στους οποίους μετέφερε -όπως είπε- «το μήνυμα νίκης από όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή θα έχει γραφτεί το πρώτο κεφάλαιο σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο ζητά ο τόπος σήμερα. Στην κάλπη θα πούμε ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, στην φτώχεια, στο διχασμό και στη θλιβερή επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε.

Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη «δήθεν 13η σύνταξη. Είναι οι ίδιοι που έκοψαν το ΕΚΑΣ και μείωσαν το αφορολόγητο, κόβοντας ουσιαστικά μία ακόμα σύνταξη... Υπόσχονται τα πάντα. Τους έχω ικανούς μέχρι την Κυριακή να δώσουν και τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου», είπε.

Πρώτη προτεραιότητά του για τα νέα παιδιά, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι οι πολλές, καλές, νέες δουλειές. Αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, από τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Πιστεύουμε ότι ο σκληρά εργαζόμενος ελεύθερος επαγγελματίας δεν πρέπει να έχει συμμέτοχο το κράτος στην επιχείρησή του. Είμαστε το κόμμα της σκληρής δουλειάς και των μικρομεσαίων», υποστήριξε και εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη. «Τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για την δυτική Μακεδονία».

Παράλληλα, τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει και τη ΔΕΗ. «Πρέπει να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που οδηγείται στην απαξίωση», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών, δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του τουρισμού, της δημόσιας παιδείας και ειδικά του δημόσιου πανεπιστημίου. «Δεν θέλουμε άλλους άνεργους πτυχιούχους. Θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια, το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του, είπε πως «συμβολίζει ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη, αφορά όλους μας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμες» τις εκλογές και απηύθυνε έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Απευθύνθηκε ειδικά στους αναποφάσιστους τους οποίους κάλεσε να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τη ΝΔ, σε παλαιούς φίλους της παράταξης, καθώς και σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ένωσης Κεντρώων. «Θα τους κάνουμε υπερήφανους, θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο, να μην χαθεί καμία ψήφος. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε ένα πραγματικό ρεύμα νίκης, να γράψουμε την δική μας ιστορία», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v