Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Οι πολίτες επικρότησαν τις δεσμεύσεις και το ήθος μας

Θα επιδιώξουμε συνεργασίες ακόμα και με αυτοδυναμία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εφικτός ο στόχος για νίκη σε 12 από τις 13 Περιφέρειες. Σημαντική η πρωτιά ΝΔ στους νέους και η επικράτησή της στο σύνολο των εργαζομένων. Παραμένουμε μετριοπαθείς, τόνισε.

Μητσοτάκης: Οι πολίτες επικρότησαν τις δεσμεύσεις και το ήθος μας

«Εχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τους τομεάρχες του κόμματος.

«Η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κεντροδεξιό κόμμα σε όλη την ΕΕ και το ΕΛΚ -και με τη δική μας συνδρομή- θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη διεκδίκηση της θέσης της προεδρίας της Κομισιόν για την οποία υποψήφιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η στρατηγική επιλογή της ανανέωσης, της μετριοπάθειας αλλά και της ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες απεδείχθη όχι μόνον ορθή αλλά και αποτελεσματική. Κατορθώσαμε και να περιθωριοποιήσουμε την aκροδεξιά και να διευρύνουμε την απήχησή μας προς το κέντρο.

Έχουμε ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή 5 περιφερειάρχες και μπορούμε κάλλιστα να κερδίσουμε 12 περιφέρειες από τις 13».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι υποψηφίους άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είπε επίσης ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, από την ανάλυση των exit polls, προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24, κάτι που αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοί του. Τόνισε ακόμη ως πολύ ενθαρρυντικό ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.

Αναφερόμενος σε ερωτήσεις που δέχονται ήδη τα στελέχη της ΝΔ για την αυτοδυναμία, είπε: Δεν θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει. Οτι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. «Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας».

Ως προς την επιδοματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως  «δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε, διότι γι' αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες για το σχέδιό μας, μιας φωτεινής Ελλάδας».

«Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

Φίλιππος Πανταζής [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v