Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Μπάρκας: Η αποχώρηση Βενιζέλου σηματοδοτεί απόλυτη στήριξή του στη ΝΔ

Κατά τον υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Πρέβεζας, ο κ. Βενιζέλος ενδεχομένως να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ κερδίσει στις εθνικές εκλογές.

Κ. Μπάρκας: Η αποχώρηση Βενιζέλου σηματοδοτεί απόλυτη στήριξή του στη ΝΔ

Η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής σηματοδοτεί την απόλυτη συστράτευση και στήριξή του ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ να πετύχουν αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, "ως ανταπόδοση ενδεχομένως να προταθεί και ψηφιστεί για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας", σχολιάζει με δήλωσή του ο υφυπουργούς Εργασίας και Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

"Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική. Μετά τις προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) μπορεί να εκλέγεται με 151 ψήφους.

• Η αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ως εκ τούτου και όλης της ομάδας του, σηματοδοτεί την απόλυτη συστράτευση και στήριξή του ώστε ο Μητσοτάκης και η ΝΔ να πετύχουν αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ως ανταπόδοση ενδεχομένως να προταθεί και ψηφιστεί για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι εξηγείται και η σφοδρή επίθεση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του νυν ΠτΔ κ. Παυλόπουλου τις τελευταίες μέρες.

• Ένα εναλλακτικό ενδεχόμενο είναι η τοποθέτηση του Βενιζέλου ως αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, εφόσον κερδίσει η ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

• Με βάση τα παραπάνω γίνεται αναγκαία η συστράτευση όλων των προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων σε ένα Πανδημοκρατικό προσκλητήριο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ενάντια στο σχέδιο παλινόρθωσης των δυνάμεων που ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο