Μπ. Γιλντιρίμ: Η εμπλοκή ξένων δυσχεραίνει τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Στο Αιγαίο και στην Κύπρο κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο, υποστήριξε ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός. Το μήνυμα για τις εθνικές εκλογές.

Μπ. Γιλντιρίμ: Η εμπλοκή ξένων δυσχεραίνει τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

«Κατά την εκλογική περίοδο, το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως δεδομένο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Γι' αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε μεσογειακοί λαοί», επεσήμανε ο κ. Γιλντιρίμ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, «τότε όλα πάνε στραβά». «Ισως υπάρχουν κάποιοι στο εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις επερχομένες εκλογές στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι εύχεται στον Αλέξη Τσίπρα καλή επιτυχία. «Βέβαια, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στενοχώρησαν. Εύχομαι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών να είναι για το καλό της Ελλάδας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v