Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουσόπουλος: Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας

Εξηγώντας την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου θέση στο Κοινοβούλιο, εκφράζει την επιθυμία του να συμβάλει «στην πολύ σημαντική προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας στην πολιτική».

Ρουσόπουλος: Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας

«Οι πρόσφατες ευρωεκλογές, έδειξαν τη μεγάλη επιθυμία των Ελλήνων για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Χωρίς αλαζονεία και απευθυνόμενοι ενωτικά σε όλους τους συμπολίτες, νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο της αυτοδυναμίας», σημειώνει σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, Θοδωρής Ρουσόπουλος και προσθέτει:

«Θεωρώ ότι εφόσον εκλεγεί η ΝΔ θα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο στοίχημα ανόρθωσης της χώρας και εφαρμογής ριζικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν διαπιστώνει διαφορές με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, στην κυβέρνηση του οποίου είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος και στη σημερινή, ο κ. Ρουσόπουλος απαντά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κατεξοχήν μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός, που έχει επιχειρήσει τη διεύρυνση στο χώρο του Κέντρου όπως είχε συμβεί και επί Κώστα Καραμανλή. Τα στερεότυπα που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί "ακροδεξιάς" ή "νεοφιλελεύθερης" ΝΔ είναι εμμονικές φαντασιώσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίοι παραχαράσσουν συστηματικά κάθε θέση μας προκειμένου να επιβεβαιώσουν δικές τους ιδεοληψίες».

Εξηγώντας την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου θέση στο Κοινοβούλιο, μετά από σχεδόν δεκαετή αποχή από την πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος εκφράζει την επιθυμία του να συμβάλει «στην πολύ σημαντική προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία. Όσοι ενδιαφέρονται για την πολιτική που παράγει αποτελέσματα στην πράξη, οφείλουν να είναι στην πρώτη γραμμή», αναφέρει.

«Από την άλλη πλευρά», συνεχίζει, «υπάρχει ένα πιο προσωπικό κίνητρο που συνδέεται με μια μορφή ηθικής δικαίωσης μετά τις χυδαίες και μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχθηκα πριν από μια δεκαετία. Στόχευσαν στην πολιτική και προσωπική μου απαξίωση ως του πιο κοντινού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού για να χτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Όλες αυτές οι επιθέσεις κατέπεσαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο», καταλήγει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Ρουσόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v