Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρα ψηφοδελτίων για τη Νέα Δημοκρατία

Ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Η στρατηγική με στόχο τους αναποφάσιστους. Οι κινήσεις Μητσοτάκη, οι θεματικές εκδηλώσεις και η ειδική εκδήλωση που οργανώνεται.

Ωρα ψηφοδελτίων για τη Νέα Δημοκρατία

Με τη σημερινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ σε όλη τη χώρα -πλην του Επικρατείας, που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες-, η αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες.

Με φόντο το πρόσφατο πολύ καλό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί η ζητούμενη αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, πάντα σε χαμηλούς και ενωτικούς τόνους, προτάσσουν τις πολιτικο-ιδεολογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, με πρώτη τη σύνδεση της ανάπτυξης με την ελευθερία. Κεντρικό προεκλογικό μήνυμα της παράταξης είναι «Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε», που συνοψίζει τα στοιχήματα της επόμενης μέρας. Στην κορυφή του γαλάζιου αφηγήματος, οι λιγότεροι φόροι, η προσέλκυση επενδύσεων, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, οι ευκαιρίες για όλους και η ασφάλεια του πολίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρωταγωνιστής της περαιτέρω εκστρατείας της ΝΔ, με περιοδείες σε όλη τη χώρα (κυρίως εκεί που η ΝΔ μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά της), δημόσιες παρεμβάσεις με συνεντεύξεις και ομιλίες, αλλά όχι με τη συνήθη μορφή των μεγάλων κομματικών συγκεντρώσεων, με εξαίρεση μία τελική στην Αθήνα. Αντίθετα, θα ρίξει το βάρος σε θεματικές εκδηλώσεις, με αποδέκτες ειδικά κοινά και πιο μετριοπαθείς-αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Η πρώτη τέτοια εκδήλωση έγινε ήδη στην Πάτρα, με αντικείμενο την ανάπτυξη, ενώ η αμέσως επόμενη θα γίνει σε περιοχή της Αττικής και θα σχετίζεται με την κοινωνική συνοχή. Μέσω αυτής θα απευθύνεται σε δύο ομάδες του πληθυσμού όπου υπάρχουν περιθώρια εκλογικού οφέλους για την αξιωματική αντιπολίτευση, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Μια διαφορά σε σχέση με την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη. Αντίθετα, θα συνομιλήσει σε ειδική εκδήλωση με δέκα πολίτες που εκπροσωπούν διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και ηλιακές ομάδες και θα απαντήσει, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, σε ερωτήματα για το πρόγραμμα της ΝΔ.

Το προσωπικό του στοίχημα, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να κερδίσει και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους. Εξού και η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα σε τρεις από τις έξι εκλογικές περιφέρειες που η ΝΔ υστερούσε του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωκάλπες, τον Δυτικό τομέα της Β' Αθήνας, τη Β' Πειραιά και την Αχαΐα. Οι άλλες τρεις είναι η Άρτα, την οποία επισκέφθηκε χθες, καθώς και το Ηράκλειο και τα Χανιά, που θα επισκεφθεί εκτός απροόπτου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει ομιλία στον ΣΕΒ, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζει τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v