Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΕΛΚ φέρνει τις τουρκικές προκλήσεις ο Μητσοτάκης

Θέτει ζήτημα κυρώσεων της γείτονος από την Ε.Ε. Ποια ονόματα «παίζουν» για το Επικρατείας. Στην Πειραιώς χθες ο «κομμένος» από τις γαλάζιες λίστες Αντώνης Μπέζας.

Στο ΕΛΚ φέρνει τις τουρκικές προκλήσεις ο Μητσοτάκης

Στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων επικεντρώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ, που θα έχει τετ α τετ και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, θα θέσει στους ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς το ζήτημα κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση κλιμάκωσης της προκλητικότητας από αυτήν. «Να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι τέτοια προκλητικότητα δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση», τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξή του στο Star. Ο τόνος δόθηκε ήδη από χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, που, με προτροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προχώρησε σε ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα στους εταίρους, αφού και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, στις επαφές που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενώ και χθες, μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, κάλεσε τη γείτονα χώρα «να σταματήσει τις ενέργειές που αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο, διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και αποσκοπούν στο να παρεμποδίσουν τις θετικές ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Όποια προσπάθεια αποσταθεροποίησης είναι καταδικασμένη να αποτύχει», σημείωσε.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για την αυριανή εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος με σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα», ενώ θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Τα πρώτα ονόματα έδωσε χθες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο ως τον επικεφαλής της λίστας, καθώς και τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στην τελευταία, τιμητική θέση.

Ποιοι ακούγονται

Σε εκλόγιμες θέσεις φέρονται να βρίσκονται τα ονόματα της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου, του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου και του συμβούλου του, καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη. Θέση στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, σε μη εκλόγιμη θέση, φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Green Cola, ενώ έντονα ακούγονται τα ονόματα δύο στρατιωτικών, του Μιχάλη Κωσταράκου, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και του τέως αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι της Πειραιώς πέρασε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο οποίος «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία. Συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα, καθώς και για λίγο και με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, οι οποίοι του μετέφεραν πως ο αποκλεισμός του σχετίζεται με την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος.

Ο ίδιος ο κ. Μπέζας δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια, ζητά συστράτευση από τους νεοδημοκράτες και δηλώνει στρατιώτης της παράταξης, στην οποία θα προσφέρει από όποια θέση του ζητηθεί. Αντίθετα, ένας άλλος «κομμένος», ο πρώην βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σηκώνει τη «σημαία» της επανάστασης, δηλώνει αδικημένος και αύριο θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, τον Νίκο Χαρδαλιά, τον επί 12 χρόνια (2002-2014) δήμαρχο Βύρωνα και μετέπειτα στενό συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v