Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμανλής: Όλοι στο πλευρό του Κυριάκου

Η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης, εθνικής νίκης, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός. «Αλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό», το σχόλιο για ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καραμανλής: Όλοι στο πλευρό του Κυριάκου

Προσκλητήριο στους νεοδημοκράτες -και όχι μόνο- να βρεθούν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «αποφασιστική μάχη για την Ελλάδα, για την ζωή μας, για τα παιδιά μας», απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε «βέβαιος ότι όλοι και όλες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Επεσήμανε πως «μία φανέλα φοράμε, την φανέλα της Ελλάδας και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας και μόνο αυτά».

Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, «άλλαξαν πολλά στην πολιτική ζωή του τόπου, η παράταξή μας όμως παραμένει ο βασικός πυλώνας» και εκτίμησε πως «η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης, εθνικής νίκης, κάτι που δεν είναι συμπτωματικό». Αναγνώρισε ότι στην μακρά πορεία της η ΝΔ έκανε και λάθη και είχε αδυναμίες, όμως -όπως είπε- «στις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες μείναμε σταθεροί. Η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Καραμανλής άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας:

«Άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας, να βγάλουμε τα μάτια μας όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι. Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το περιπετειώδες πρώτο εξάμηνο του 2015 η ΝΔ κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και χωρίς κανένα κομματικό συμφέρον. Το έκανε γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον», ανέφερε.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ορθώς την καταψηφίσαμε. Λυπάμαι όμως γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που κατακτήθηκε το 2008. Και το πετύχαμε με βαρύ κόστος, πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε και μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα», υποστήριξε.

«Μακεδόνες συμπατριώτες μου», συνέχισε ο κ. Καραμανλής: «Πιστεύουμε στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα! Συστάσεις και πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε! Τελεία και παύλα! Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v