Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Θα δυσχεράνει τη δουλειά μας μια συνεργασία με ΚΙΝΑΛ

«Θέλω ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να κινηθούμε με ταχύτητα, χωρίς αστερίσκους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εχω καταλήξει στα ονόματα των επικεφαλής σε πολλά υπουργεία. Θα έχουμε αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς.

Μητσοτάκης: Θα δυσχεράνει τη δουλειά μας μια συνεργασία με ΚΙΝΑΛ

«Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο, προφανώς δεν θα ξαναγίνουν οι εκλογές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την προειδοποίησή του περί νέων εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Έκανα μια παρατήρηση αυτονόητη. Αν δεν προκύψει κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Κατηγορούμαι για κινδυνολογία, επειδή κάνω μια απλή διαπίστωση, τη στιγμή που άλλοι νομοθέτησαν την απλή αναλογική. Το θέμα είναι τι κυβέρνηση θέλουμε», τόνισε και συνέχισε: «Θέλω ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να κινηθούμε με ταχύτητα, χωρίς αστερίσκους». Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά δεν θέλει να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. «Όμως αυτό για εμάς θα είναι από τις πρώτες κινήσεις. Ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ θα δυσχεράνει τη δουλειά μας. Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, «για να εξασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα της χώρας», καθώς και τη νομοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς δεν θα βρεθούν στην επόμενη Βουλή τουλάχιστον 200 βουλευτές που θα συμφωνήσουν έστω στην ψήφο αυτών. Τους ζητώ να έρθουν να ψηφίσουν και δεσμεύομαι ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα έρθουν να ψηφίσουν, αφού θα ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους».

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το προφίλ της κυβέρνησής του, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές. «Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ είναι και προσωπικά μια ψήφος εμπιστοσύνης σε μένα. Έχω αποκλειστική ευθύνη να στελεχώσω την κυβέρνηση με τους πιο κατάλληλους ανθρώπους και να διασφαλίσω την ομοιογένεια της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να υπάρχει συναντίληψη, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι διαιτητής των διαφωνιών μεταξύ των υπουργών του». Τόνισε πως δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς με μία εξαίρεση και έκανε γνωστό ότι έχει καταλήξει στα ονόματα των επικεφαλής σε πολλά υπουργεία.

Το υπουργικό σχήμα, όπως είπε, «δεν θα είναι μικρό ούτε ιδιαίτερα μεγάλο. Θα έχει αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη (κυρίως υφυπουργούς), καθώς και αναγνωρισμένους τεχνοκράτες που θα εγκαταλείψουν την καριέρα τους και θα υπηρετήσουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας». Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης -όπως είπε- δεν θα αναλάβει κάποιο υπουργείο.

Απηύθυνε δε νέο κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες: «Υπάρχει μια σχετική χαλάρωση στην κοινωνία και λόγω του καλοκαιριού και λόγω των ευρωεκλογών. Όμως η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια, τώρα θα αποφασίσουμε για την τύχη της χώρας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μαζική συμμετοχή. Θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας άλλος, υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία. Θα είναι ψήφος καρδιάς και μυαλού, η ΝΔ προσέρχεται ενωμένη και ανανεωμένη με έναν σύγχρονο λόγο. Δουλειά μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό και να αθροίσουμε δυνάμεις, τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα δεν με ενδιαφέρουν. Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι θα έχει πολλά να αντιμετωπίσει, εάν είναι αντιπολίτευση, εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του», τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v