Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Εχουμε εντολή μετασχηματισμού του κόμματος

Για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη και σε ένα προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στην κοινωνία, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη...

Τσίπρας: Εχουμε εντολή μετασχηματισμού του κόμματος

Για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ευρεία δημοκρατική παράταξη έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση για την υπεράσπιση των αξιών μας, τόνισε. Ταυτόχρονα θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι ώστε να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος... θα αποτιμήσουμε συλλογικά και με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη... Δεν θα αρνηθώ και προσωπικά να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν και με τις απαραίτητες τομές, όπου χρειάζονται, να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη...
Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη....

Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας, σημείωσε πως «ίσως δεν κατορθώσαμε να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε το κόμμα μας». Πρόσθεσε πως ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών «πολύ συνειδητά αυτή τη φορά μας εμπιστεύεται και μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της προοδευτικής παράταξης...» και τόνισε πως το αποτέλεσμα αποτελεί εντολή «μετασχηματισμού μας με γοργά βήματα σε μια μεγάλη παράταξη σε ένα σύγχρονο μαζικό αριστερό προοδευτικό κίνημα με βαθίες ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στην κοινωνία».

Με τον Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησαν προκειμένου να τον συγχαρούν για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ και να τον ευχαριστήσουν για τη συνεργασία που είχαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια οι Εμ. Μακρον, Αντονιο Κοστα, Πιερ Μοσκοβισί, Νίκος Αναστασιαδης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v