Ασυμβίβαστο Μητσοτάκη σε υπουργούς και υφυπουργούς!

Συγκεκριμένη στοχοθεσία με ορίζοντα εξαμήνου παραλαμβάνουν αύριο όλοι οι υπουργοί, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο θα έχουν και σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Ασυμβίβαστο Μητσοτάκη σε υπουργούς και υφυπουργούς!

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης θα περιγραφεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο αυριανό, πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, ενώ θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Εξάλλου, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επίσης, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v