Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου για φοροελαφρύνσεις: Εχει ξεκινήσει ο διάλογος με Βρυξέλλες

«Έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες και το θέμα θα πάρει τον δρόμο του. Δεν ανησυχούμε», σημειώνει στο Euro2day.gr κυβερνητική πηγή, μετά τα μηνύματα των Βρυξελλών ότι τα μέτρα πρέπει να έχουν τη σφραγίδα των δανειστών.

Μαξίμου για φοροελαφρύνσεις: Εχει ξεκινήσει ο διάλογος με Βρυξέλλες

Πολλά ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις φοροελαφρύνσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και τις οποίες είχε πολύ υψηλά στη ρητορική του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Το σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή είναι έτοιμο και παρά τα μηνύματα των Βρυξελλών ότι και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να έχουν τη σφραγίδα των δανειστών, τα οποίες κατέγραψε το Euro2day.gr, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο δεν δείχνουν να ανησυχούν.

«Έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες και το θέμα θα πάρει τον δρόμο του. Δεν ανησυχούμε», σημειώνει στο Euro2day.gr κυβερνητική πηγή, με το στίγμα να το δίνει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να γίνει πράξη στον Προϋπολογισμό του 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο BBC, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να επαναφέρει την Ελλάδα «σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης».

Το πρώτο crash test του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Θετικά αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην τραγωδία της Χαλκιδικής. Αν και κανείς από την κυβέρνηση δεν μιλά για ικανοποίηση, δεδομένου ότι υπήρξαν επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες, στο πρώτο σοβαρό crash test του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήρθε αντιμέτωπος με ένα απρόβλεπτο τόσο ισχυρό φυσικό φαινόμενο, όπως αναφέρει στενός του συνεργάτης, «η ανταπόκριση ήταν τάχιστη». Τα απαισιόδοξα μηνύματα είχαν ληφθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η Πολιτική Προστασία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε εντολή στους εμπλεκομένους υπουργούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τα πράγματα τελικά εξελίχθηκαν δυσάρεστα, ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς και τους καθοδηγούσε για τα περαιτέρω, προκειμένου να αποφευχθούν τα ακόμα χειρότερα. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός και εκεί είναι το βάρος που δόθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν. Αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ο νέος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, με βασικό μέλημα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και να λειτουργήσουν και πάλι οι βασικές υποδομές της περιοχής.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται άμεση αντίδραση και αποτελεσματικότητα. Έχεις να κάνεις με αιφνιδιαστικά -κάποιες φορές εξαιρετικά σοβαρά- προβλήματα του πολίτη, που σε θέλει δίπλα του ειδικά εκείνη την ώρα. Και ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι αυτός ακριβώς». Είναι τα λόγια υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, που έκανε λόγο για «μεγάλο στοίχημα» της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει με την πολιτική του τη δυναμική την οποία έλαβε στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός επιμένει να δίνει βαρύτητα στην καθημερινότητα του πολίτη και σήμερα τελικά αντί για χθες (ελέω της τραγωδίας της Χαλκιδικής) θα πραγματοποιήσει επισκέψεις υψηλού συμβολισμού, στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι η αρχή μιας σειράς επισκέψεών του στα υπουργεία και στενής συνεργασίας με τους επικεφαλής τους, σε μια προσπάθεια συντονισμού του κυβερνητικού έργου και εκπομπής προς την κοινωνία του μηνύματος της βούλησης και αποφασιστικότητας ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα μείνουν απλά… λόγια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v