Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την αποπομπή του υφυπουργού Δ. Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Ελληνικού

Προβάλλει την προηγούμενη ιδιότητά του ως πρώην συμβούλου της Lamda Development, δεδομένου ότι ως υφυπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας θα έχει λόγο για την επένδυση στο Ελληνικό.

Την αποπομπή του υφυπουργού Δ. Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Ελληνικού

Tην αποπομπή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου ζήτησε και επισήμως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ότι υπάρχει ουσιαστικό ασυμβίβαστο με την προηγούμενη ιδιότητά του ως πρώην συμβούλου της Lamda Development.

Κι αυτό δεδομένου ότι από τη νέα του θέση ο κ. Οικονόμου θα έχει λόγο στην επένδυση στο Ελληνικό, την οποία υπεράσπιζε από τη θέση των συμφερόντων της εταιρείας το προηγούμενο διάστημα ως στέλεχός της.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τονίζεται:

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Develοpment κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πώς είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρείας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρείας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Develοpment με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρείας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή».

Απάντηση Δ. Οικονόμου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαγγελματική του σχέση με τη Lamda Development. Σημειώνει πως επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχε συνεργαστεί ως πολεοδόμος-χωροτάκτης με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ είχε επίσης συνεργαστεί με δημάρχους καθώς και με τον νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη.

«Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να μου επιτραπεί να εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο έναντι όλων των φορέων και προσώπων με τους οποίους συνεργάστηκα επαγγελματικά στο παρελθόν, ως ενεργός πολεοδόμος χωροτάκτης που μέχρι σήμερα δεν είχε ενασχόληση με την πολιτική και επίσης δεν ήταν άεργος. 

Οσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενό μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v