Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δουλεύουμε περισσότερο, μιλάμε λιγότερο

«Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Κανόνας μας είναι οι κανόνες», δήλωσε.

Μητσοτάκης: Δουλεύουμε περισσότερο, μιλάμε λιγότερο

«Η κατεύθυνση είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι το κόμμα σήμερα διαθέτει 158 βουλευτές και την αυτοδυναμία. «Είναι μία από τις ισχυρότερες ΚΟ που είχαμε στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες».

Όπως είπε, 62 βουλευτές εκλέχθηκαν για πρώτη φορά, κάτι που σηματοδοτεί την ανανέωση. Μίλησε για «διεύρυνση» καθώς κάποιοι εξ αυτών προέρχονται από όμορους χώρους, ενώ υπάρχουν 19 βουλευτές που είναι «30άρηδες».

Ζήτησε από την ΚΟ της ΝΔ να έχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά. «Κυρίαρχο είναι επίσης το να αποπνέουν πολιτικό ήθος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε τους βουλευτές να υπηρετήσουν τη δημοκρατία «με μια νέα ποιότητα» και τόνισε ότι είναι κατάκτηση η απουσία της Χρυσής Αυγής από το κοινοβούλιο.

«Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει τελειώσει», συμπλήρωσε. «Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα. Στη Βουλή αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια και στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των επιχειρημάτων τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές να απορρίπτουν τα αιτήματα για ρουσφέτια και τις εύκολες υποσχέσεις. «Κανόνας μας είναι οι κανόνες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο».

Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε τον Στ. Καλαφάτη. Η εκλογή ήταν ομόφωνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v