Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: 77 ευρώ έκπτωση στο Κερατσίνι, 700 στην Εκάλη

Σκληρή κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ που επέλεξε η κυβέρνηση. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λαϊκισμό. Διορίσατε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που κατηγορούσατε για το Μάτι. Τι είπε για τη ΔΕΗ.

Τσίπρας: 77 ευρώ έκπτωση στο Κερατσίνι, 700 στην Εκάλη

Στη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή. «Κάθε φορά που δίναμε κρίσιμες μάχες στο εξωτερικό για να κλείσουμε δύσκολες αξιολογήσεις προεξοφλούσατε πως θα αποτύχουμε, γυρνούσατε δεξιά και αριστερά, γυρνούσατε δεξιά και αριστερά και λέγατε πως καταστρέφουμε την οικονομία και πως ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια» τόνισε.

«Γνωρίζετε όμως πως βάζαμε στις ράγες μια εκτροχιασμένη οικονομία και ενώ το γνωρίζατε πως πετυχαίναμε τους στόχους διαρκώς προβλέπατε δεινά πως δεν θα πιάνουμε τους στόχους δεν θα βγουν τα πλεονάσματα, θα εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός κόφτης που ουδέποτε εφαρμόστηκε αλλά αργότερα τον προτείνατε να γίνει θεσμός απαράβατος στο Σύνταγμα της χώρας».

«Όταν συνειδητοποιήσατε πως βγαίνουμε από το μνημόνιο λέγατε πως όχι μόνο δεν θα βγούμε αλλά πως υπογράψαμε τέταρτο και ποντάρατε πως θα κοπούν οι συντάξεις και μετά αρχίσατε να λέτε πως δεν θα βγούμε στις αγορές και όμως βγήκαμε».

«Αναρωτιέμαι που σας ακούω διαρκώς να μιλάτε για λαϊκισμό για τους αντιπάλους σας αν κάνετε την αυτοκριτική σας για την αντιπολίτευση που κάνατε. Επί 4 χρόνια ψεύτες μας ανεβάζατε ψεύτες μας κατεβάζατε, είμαστε η κυβέρνηση που έθεσε εαυτόν στην κρίση του λαού με την συμφωνία πάνω στο τραπέζι»

«Μας κατηγορούσατε για το Μάτι αλλά δεν είχατε μετά πρόβλημα να πάρετε στην κυβέρνησή σας τον αρχηγό της ΕΛΑΣ» τόνισε και πρόσθεσε πως «το χειρότερο είναι πως γίνατε Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας… Ας τα βρείτε με αυτούς που εξαπατήσατε όλα αυτά τα κάνατε για ψηφοθηρικούς λόγους… Πάει πολύ να λέτε πως νικήσατε τον λαϊκισμό. Τροφοδοτήσατε τον λαϊκισμό πολλές φορές συνειδητά και με το Μακεδονικό τον τελευταίο χρόνο τον κάνατε κινητήρια δύναμη για την επικράτησή σας. Η πολιτική αυτή θα σας ακολουθεί» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας που στη συνέχεια της ομιλίας του παρέθεσε τα μέτρα που είχε νομοθετήσει η κυβέρνησή του. «Όλα τα μέτρα τα χαρακτηρίσατε παροχολογία και ήρθατε προχθές να επιβεβαιώσετε αυτά που είπα εγώ πως δεν έχετε καμία δυνατότητα να κατηγορήσετε πως παραλάβατε καμμένη γη και χάος». Η χώρα επέστρεψε στις αγορές με ρυθμισμένο χρέος σε μεγάλο βαθμό χάρη στην εξασφάλιση των 37 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στο απόθεμα ρευστότητας.

Για τη ΔEH

«Πρέπει να πείτε καθαρά ποιο είναι το σχέδιο σας για τη ΔΕΗ. Διατηρήσαμε τον δημόσιο χαρκατήρα και τις τιμές, ακούμε με ανησυχία να μιλάτε για την ανάγκη ιδιωτικποίησης των δικτύων ακόμα και του ΔΕΔΔΗΕ που μαζί με τα υδροηλεκτρικά είναι ο μοναδικός κερδοφόρος πόρος της εταιρείας», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως είναι «αναχρονιστική και κοντόφθαλμη η πολιτική του να πουλήσουμε όσο-όσο χωρίς νέες επενδύσεις και χωρίς να κρατήσει η ΔEH τα λεγόμενα φιλέτα που μπορούν να παράξουν κέρδος στο μέλλον».

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους», είπε αναφερόμενος στις μειώσεις που εξήγγειλε η κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ. Τόνισε πως για τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προσθέτει άλλα 300 εκατ. ευρώ που «εμείς θα προτιμούσαμε να τα δώσουμε για να ενισχύσουμε μεσαία στρώματα και αδύναμους που επλήγησαν από την κρίση. Διατηρείτε τη δική μας πρόταση που έχουμε ψηφίσει για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα λαϊκά στρώματα. Για ένα ακίνητο αξίας 60.000 ευρώ στο Κερατσίνι που πλήρωνε 224 ευρώ θα πληρώαει 157 ευρώ και με τη δική μας και με τη δική σας πρόταση, 77 έκπταση. Με τα επιπλέον 300 εκατ. ευρώ ένα σπίτι στην Εκάλη 250 τ.μ. αξίας 1 εκατ. ευρώ αντί για 6.950 ευρώ θα πληρώνει 6.250 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v