Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Η πορεία των ομολόγων ενισχύει τα επιχειρήματα για το πλεόνασμα

Για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε την μεταρρυθμιστική μας πολιτική, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πώς απαντά στις καταγγελίες της Βασιλικής Θάνου. Συνάντηση Μητσοτάκη-Ν. Σαουίρις.

Πέτσας: Η πορεία των ομολόγων ενισχύει τα επιχειρήματα για το πλεόνασμα

Η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων επηρεάζει θετικά την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τα επιχειρήματα της χώρας για μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από το 3,5% τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

«Σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε την μεταρρυθμιστική μας πολιτική, γιατί αυτές φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις κυρώσεις που ζήτησε η Κομισιόν για την Ελλάδα για τη μη συμμόρφωση. Εκανε λόγο για αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήδη κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός ζήτησε να κατατεθεί νομοσχέδιο που να συμμορφώνει τη χώρα στο κοινοτικό κεκτημένο.

Ανακοίνωσε παράλληλα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά σήμερα τον επενδυτή Ναγκίμπ Σαουίρις και την Πέμπτη, στις 11:00, πρόκειται να δει τον επενδυτή κ. Ουαλίντ. Επίσης αύριο στις 13:00 θα προεδρεύσει σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και στις 18:00 θα συναντηθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Την Παρασκευή, στις 10:00, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στα όσα είπε η Βασιλική Θάνου νωρίτερα στη Βουλή, υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο την αποκομματικοποίηση της διοίκησης επανέλαβε ότι η ίδια έχει ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ήταν σύμβουλός του στο Μέγαρο Μαξίμου. Θύμισε ότι η ΝΔ είχε εκφράσει την ανησυχία της για την τοποθέτησή της.

«Εμμένουμε στη θέση για αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν υπάρχει κανένας ‘δάχτυλος’».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v