Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;», διερωτήθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την επίμαχη διάταξη για την Επ. Ανταγωνισμού. Τι λέει η αντιπολίτευση.

Κόντρες στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

“Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη ρύθμιση που αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως είπε “δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής”, ενώ προσέθεσε “δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη φασαρία, δηλαδή ουδείς αναντικατάστατος πλην της κυρίας Θάνου;”.

“Η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση της” υπογράμμισε και επεσήμανε πως ο Κ. Μητσοτάκης “δίνει το καλό παράδειγμα με αυτή την κίνηση” και πρόκειται για “μία γενναία απόφαση”. Μάλιστα σημείωσε πως “είμαστε υπερήφανοι γι ' αυτή την τροπολογία”, ενώ απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είπε “εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να έχετε διορίσει τη μισή Κεντρική Επιτροπή και να μην κρύβεστε”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Ν. Παππά, λέγοντας πως “αν δείτε τον Αδ. Γεωργιάδη να διορίζει αντιπρόεδρο της επιτροπής τη νομική μου σύμβουλο να έρθετε να με ψέξετε”

Ειδική αναφορά έκανε στη Ν. Κεραμέως αναφέροντας πως γνώρισε και παντρεύτηκε το σύζυγο της πολλά χρόνια αργότερα από όταν είχε πάει στην επιτροπή. Για να προσθέσει “δηλαδή ποινικοποιούνται και οι μελλοντικές προσωπικές σχέσεις. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε όλο τον πλανήτη”.

“Ο τροχός έχει γυρίσματα. Καιρός λαγού, καιρός λαγουδίνας” απάντησε από το ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως “αυτή η συμπεριφορά που λέει πως βγήκαμε κυβέρνηση και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε έχει πολύ κοντά πόδια”.

Η διάταξη περί ασυμβίβαστου «αντίκειται στο Σύνταγμα και προσβάλλει την αντικειμενικότητα , την ανεξαρτησία και την συνέχεια της Αρχής», υποστήριξε νωρίτερα η Βασιλική Θάνου, σχολιάζοντας τη διάταξη που την οδηγεί εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v