Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλός ΥΠΕΞ: Τα ευρωπαϊκά εδάφη πρέπει να είναι σεβαστά και προστατευμένα

Μιλώντας για τα μέτρα που επέβαλε πρόσφατα η ΕΕ για την Τουρκία, ο κ. Μιλανέζι αναφέρει πως «ξεκινάμε με το παρόν πλαίσιο κυρώσεων, οι οποίες συμφωνήθηκαν, και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές».

Ιταλός ΥΠΕΞ: Τα ευρωπαϊκά εδάφη πρέπει να είναι σεβαστά και προστατευμένα

Το μήνυμα ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι διαμάχες και οι εντάσεις και να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη στη Μεσόγειο, στέλνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας για τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή. «Βλέπουμε την περιοχή της Μεσογείου ως μία περιοχή που χρειάζεται ειρήνη όπου υπάρχουν ακόμα διαμάχες», επισημαίνει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει, επίσης, πως «είναι σημαντικό από την πλευρά της EE να δείξει ότι τα τμήματα των εδαφών της -γιατί δεν μιλάμε απλά για εδάφη των κρατών-μελών, αλλά για ευρωπαϊκά εδάφη- πρέπει να είναι σεβαστά και προστατευμένα». Μιλώντας για τα μέτρα που επέβαλε πρόσφατα η ΕΕ κατά της Τουρκίας, ο κ. Μιλανέζι αναφέρει πως «ξεκινάμε με το παρόν πλαίσιο κυρώσεων, οι οποίες συμφωνήθηκαν, και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές».

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας τον αγωγό East-Med, τονίζοντας πως η Ιταλία το βλέπει με ενδιαφέρον και ότι οι δυνατότητές του είναι εντός των συμφερόντων της χώρας του. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η Ιταλία συζητάει την πιθανότητα να συμφωνήσει στο άμεσο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v